Diana Şoşoacă: "Să deschidem şcolile în mall". Medicii Marinescu şi Mahler nu recomandă întoarcerea copiilor la ore

1 lună in urmă 2

Prezenţi în platoul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, medicii Adrian Marinescu şi Beatrice Mahler s-au declarat împotriva deciziei de redeschidere a şcolilor pe 8 februarie. În schimb senatoarea AUR Diana Şoşoacă şi medicul estetician Adina Alberts au spus că cei mici ar trebui să meargă la ore.

"Nu văd în momentul ăsta ca o mare ameninţare noua tulpină. Nu avem date despre asta şi ar trebui să fim mai reţinuţi înainte de a face tot felul de afirmaţii. Există studii care ne arată că virusul atacă, în primul rând copiii?", a declarat medicul Adina Alberts, cunoscută pentru retorica anti-vaccin.

La rândul său, jurnalistul Mirel Curea a declarat că şcolile nu ar trebui redeschise, întrucât există pericolul răspândirii virusului SARS-Cov-2 întrucât românii nu au genul de familie de tip nordic, mai exigent, mai ordonat. "Noi avem genul de familie multigeneraţională. Familia asta, cu bunici - bunica ia copilul de la şcoală, îi face mâncare, îl duce în vizită la Maricica, că-i ziua ei. Cei mai mulţi dintre români trăiesc în asemenea familii", a spus editorialistul Evenimentului Zilei.

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a replicat că şcolile nici nu trebuiau închise. "Am văzut că în mall-uri nu prea există acest virus. Toată lumea stă acolo claie peste grămadă şi eu nu ştiu de ce nu deschidem şcolile în mall? Ar fi şi mai practic, imediat după şcoală s-ar duce la cumpărături şi la jocuri. Pentru că în mall-uri nu am văzut vreo cercetare să existe cu privire la contagiozitatea acestui virus. Categoric să se deschidă şcolile", a spus Diana Şoşoacă"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă