Diana Șoșoacă intervine în drama lui Aurel Pădureanu. Ce lege s-a încălcat la înmormântarea Corneliei Catanga

1 lună in urmă 8

Declarații scandaloase din partea senatoarei Diana Șoșoacă. Ce lege s-a încălcat la înmormântarea Corneliei Catanga. Ce le reproșează avocata celor de la DSP și ce spune Aurel Pădureanu, soțul regretatei artiste, despre restricțiile din pandemie.

Diana Șoșoacă intervine în drama lui Aurel Pădureanu

Regina muzicii lăutărești a fost înmormântată sâmbătă, 27 martie, la Cimitirul Ghencea 1 din Capitală. Rude, prieteni și fani au venit să-și ia rămas bun de la Cornelia Catanga și să aprindă o lumânare la căpătâiul regretatei cântărețe. Solista a murit vineri, 26 martie, la 63 de ani, în urna unui stop cardio-respirator, la Spitalul Universitar de Urgență din București. Trupul neînsuflețit al artistei a fost sigilat în coșciug și condus pe ultimul drum de către soțul Aurel Pădureanu și fiul ei, Alexandru.

Cornelia Catanga nu a avut parte de o înmormântare creștinească, după orânduielile bisericești, așa cum și-a dorit familia regretatei cântărețe, deoarece pe certificatul medico-legal al răposatei este trecută infectarea cu virusul COVID-19 la cauza decesului.

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a implicat în scandalul înmormântării regretatei Cornelia Catanga și a vorbit cu soțul artistei, Aurel Pădureanu, explicându-i că autorităţile încalcă mai multe prevederi ale Codului Civil.

„Se încalcă codul civil, art 78. Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum şi cu privire la corpul său. Articolul 79 din Codul Civil: Memoria persoanei decedate este protejată în aceeaşi condiţii ca şi imaginea şi reputaţia şi imaginea persoanei aflate în viaţă.

Articolul 80 permite oricărei persoane să îşi hotărească felul în care i se vor face funeraliile. În cazul în care aceasta nu a lăsat astfel de date, va fi respectată în ordine dorinţa soţului, părinţilor, descendenţilor, rudelor în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

Ceea ce face în acest moment DSP este o încălcare gravă a demnităţii persoanei după moarte, a respectării imaginii sale, mai ales că vorbim despre o persoană recunoscută la nivel naţional şi chiar internaţional.”, a declarat Diana Șoșoacă la România TV.

Diana Șoșoacă vrea să depună plângere penală împotriva celor de la DSP

Avocata Diana Șoșoacă este revoltată de situația creată în ziua înmormântării artistei Cornelia Catanga. Senatoarea susține că au fost încălcate legi grave și cere arestarea resposabililor de la DSP:

„Discutăm despre marea cântăreaţă de muzică lăutărească, Cornelia Catanga. Păi dacă cu o asemenea somitate din viaţa artistică a românilor îţi permiţi tu, un neica nimeni de DSP-ist… Cine sunt ei ca să dispună distrugerea reputaţiei? Ce este, holeră? Ciumă?

Vreau să văd şi eu un singur studiu că de la un mort s-a dat acest COVID care nu e atât de contagios. Sunt atâţia oameni bolnavi de COVID în familie. Le trece cu un paracetamol şi ceilalţi membri nu iau.

DSP-ului şi directoarei de acolo trebuie să i se facă plângere penală. Trebuie arestaţi de urgenţă şi, exact ce le face luptătorilor civici, să fie închişi în spitale de psihiatrie!”, a completat senatoarea, conform sursei citate.

The post Diana Șoșoacă intervine în drama lui Aurel Pădureanu. Ce lege s-a încălcat la înmormântarea Corneliei Catanga appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă