Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, a blocat în weekendul trecut vaccinarea într-o comună din Iași / Medicul care a înfruntat-o: „Sincer, m-am temut pentru viața mea” 

1 lună in urmă 32

Comuna Răchiteni din județul Iași este în scenariul roșu COVID, iar autoritățile au organizat aici un centru de vaccinare la sfîrșitul săptămânii trecute. Numai că accesul în acest centru a fost blocat de un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă, relatează RFI.

În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

Trebuie menționat că Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redevine din această săptămână unitate medicală destinată exclusiv bolnavilor de Covid. Cu 50 de internări pe zi, Bolile Infecțioase din Iași nu mai fac față. După mult timp a apărut și primul focar la secția de Îngrijiri Paliative a Institutului Regional de Oncologie. La Spitalul de Copii din Iași sunt trei micuți la Terapie Intensivă Covid. Se caută metode de a crește vaccinarea. De exemplu se oferă un loc de parcare gratuit la Aeroportul Internațional din Iași dacă te-ai imunizat la centrul de aici…

Comuna Răchiteni, județul Iași, este de aproape o săptămână în scenariul roșu. Oficialii Direcției de Sănătate au amenajat un centru de vaccinare la Răchiteni și au mobilizat oamenii la imunizare. Numai că sâmbătă, 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccinare conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.

Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă secondată de susținători. Diana Șoșoacă a făcut și o transmisie live pe Facebook din comuna despre care susține că e circumscripția ei.

Oamenii au fugit speriați și nu s-a mai vaccinat nimeni, după cum a declarat directorul DSP Iași, Vasile Cepoi: „Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”.

Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, spune că s-a temut pentru viața ei și a echipei. Elena Popa crede că Diana Șoșoacă trebuie oprită:

Ce am simțit? M-am temut pentru siguranța mea, pentru siguranța echipei și am fost foarte dezamăgită de faptul că nu am reușit să îmi îndeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo.

Sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat. De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc cât pot cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun.

Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic.”

Citește integral pe rfi.ro

Sursa foto: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă