Diana Șoșoacă, atac virulent la adresa lui George Simion: „Marş de aici, că te ştii cine eşti”

2 săptămâni in urmă 23

Anul 2020 a adus în prima linie a spectrului politic românesc o nouă formațiune politică. Câștigul neverosimil de 9% înregistrat de AUR avea să producă cea mai mare surpriză a campaniei electorale și, implicit, ale alegerilor parlamentare. Astfel intrau în politica românească George Simion și Diana Șoșoacă, membri ai aceleiași formațiuni. Ulterior, după mai multe scandaluri, AUR și George Simion aveau să se dezică de Diana Șoșoacă, aceasta rămânând ca și senator indepdendent. Numai că astăzi, la început de 2022, vedem o schimbare cu 180 de grade a atitudinii senatorului Șoșoacă față de fostul coleg de partid, George Simiopn, prin atacuri dure la adresa acestuia.

Acensiunea AUR în politica românească

Una dintre marile surprize ale alegerilor din România din decembrie 2020 a fost succesul fulminant al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), un nou partid de dreapta radicală. Partidul, condus de George Simion și Claudiu Târziu, a fost înființat în septembrie 2019. Formațiunea a obținut 8,69% din voturile pentru Camera Deputaților și 8,77% din cele pentru Senat, devenind astfel al patrulea partid din țară în prezent.

România nu a mai avut un partid de dreapta puternic de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor în 2015, ceea ce face din AUR o excepție neobișnuită într-o regiune în care tot mai mulți alegători se îndreaptă în mod constant spre dreapta radicală.

George Simion, cea mai cunoscută figură a AUR

George Simion, cea mai cunoscută figură a AUR, și-a petrecut ultimii cincisprezece ani provocând conflicte cu țara vecină, Republica Moldova, conducând proteste în școlile cu predare în limba română și organizând mitinguri pentru a cere unirea Republicii Moldova cu România ca o singură țară. În prezent, el se află sub o interdicție de cinci ani care îi interzice intrarea în Republica Moldova.

Co-președintele lui Simion, Claudiu Târziu, a jucat un rol important în mișcarea Coaliția pentru Familie, al cărei activism a dus la organizarea unui referendum în 2018 privind modificarea Constituției pentru a interzice căsătoriile între persoane de același sex. Schimbarea propusă nu a reușit să treacă, deoarece prezența la vot a fost prea scăzută. O altă figură importantă a partidului, Dan Tănasă, a fost implicat în provocarea de violențe etnice între comunitățile românești și maghiare din cauza unui cimitir din Primul Război Mondial în iunie 2019.

Ascensiunea politică a Dianei Șoșoacă

Diana Ivanovici-Șoșoacă, care a fost unul dintre noii senatori AUR, a ajuns, de asemenea, la celebritate în octombrie 2020 ca opozantă proeminentă a purtării obligatorii a măștilor în urma restricțiilor COVID-19. Pe lângă faptul că a condus mitinguri în care a cerut ca pelerinilor să li se permită să sărute relicvele, ea a fost avocatul Arhiepiscopului Tomisului atunci când acesta a dat în judecată Consiliul Local Constanței pentru că a împiedicat un pelerinaj în timpul restricțiilor de lockdown.

După mai multe controverse și scandaluri, AUR ia decizia de a o exclude pe Diana Șoșoacă din rândurile formațiunii, dar senatorul, devenit independent, a continuat cu acțiuni anti-covid, dar și cu acuzații dure la adresa clasei politice românești.

„Marş de aici, că te ştii cine eşti”

După mai multe atacuri dure la adresa guvernanților, și un nou scandal deja mediatizat și în presa occidentalp, Diana Șoșoacă și-a întors armele, mai nou, și împotriva lui George Simion. Motivațiile din spatele noului conflict au legătură directă cu scandalul iscat de aceasta în raport cu echipa de jurnaliști italieni. Printre primii vizați de senatorul independent de Iași, a fost eurodeputatul Chris Terheş, despre care aceasta a declarat:

„Marş de aici, că te ştii cine eşti. Te-ai cocoţat până acum pe umerii mei, când a fost cu minerii, te-am dus pe la toate ministerele şi acum vorbeşti execrabil despre mine”

Diana Șoșoacă și George Simion în conflict direct

Acuzațiile aduse de Diana Șoșoacă atât formațiunii AUR, cât și lderului de imagine George Simion, fac referire la faptul că nu au luat atitudine în scandal, ba mai mult, mai susține senatorul de Iași, ar fi sabotat-o în mod direct.

„Există două personaje care o fac pe patrioţii, doi bărbaţi. Unul în Parlamentul României, unul în Parlamentul European, care atât de mult mă susţin pe mine şi pe Silviu (n.r. – soţul Dianei Şoşoacă) încât nu au dat vreun telefon după ce Silviu a trecut prin ce a trecut. Marş, amândoi!”, a declarat senatoarea, făcând aluzie la George Simion.

Liderul AUR, George Simion, nu a avut pentru moment nicio reacție la acuzațiile formulate de Diana Șoșoacă. În ceea ce o privește, procurorii au pe rol dosare penale pe numele acesteia și a soțului, Silviu Șoșoacă, ca urmare a scandalului în cre a fost implicată și echipa de jurnaliști Tg1 din Italia.

The post Diana Șoșoacă, atac virulent la adresa lui George Simion: „Marş de aici, că te ştii cine eşti” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă