Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 de lei de CNCD pentru afirmații discriminatoare despre Raed Arafat

1 săptămână in urmă 4

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost sancționată cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru mai multe declarații făcute la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat miercuri CNCD, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, Colegiul director al CNCD a decis că mai multe afirmații făcute de Diana Șoșoacă la adresa lui Raed Arafat constituie fapte de discriminare.

Printre aceste afirmații făcute de senatoare se numără: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”.

Astfel că, CNCD a decis să o sancționeze pe Șoșoacă cu amendă contravențională de 5.000 de lei.

”Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidență, faptele ar putea să intre sub incidența legii penale”, menționează CNCD.

Totodată, Mihail Neamțu a fost sancționat cu avertisment. La rândul lui, scriitorul declarase despre Raed Arafat, că ”vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă