Diana Șoșoacă, acuzată că a oprit vaccinarea în Răchiteni, comună caratinată: "Niciun mort până acum, dar ei închid o localitate. Nu vă e rușine, mă?"

1 lună in urmă 24

Senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă a reușit să oprească vaccinarea în comuna Răchiteni din județul Iași, pe 4 septembrie, după un live pe Facebook în care a catalogat campania de imunizare drept "un experiment social".

Diana Șoșoacă live pe Facebook

Diana Șoșoacă a descins la Răchiteni, comună carantina

captură video Facebook

"Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă, flancată de susținători. Senatoarea a făcut și o transmisie live pe Facebook din comuna despre care susține că e circumscripția ei. ”Cea mai mare minciună a secolului", a tunat Diana Șoșoacă, despre carantina de la Răchiteni. Senatoarea a ținut să le spună oamenilor că nu e nicio persoană infectată în localitate.

"Auzi, cică 5.7 la sută infectați. Pe bune? Păi la o comună de aproape 1.800 de locuitori ar însemna să fie nouă persoane vezi Doamne bolnave. Niciun mort până acum, dar ei închid o localitate. Pe hârtie, că în rest se circulă ca în codru, asta ca să înțelegeți, este cea mai mare farsă a secolului. [...] Nu vă e rușine mă, să mințiți oamenii? Asta e localitate carantinată? Nu vezi pe nimeni, nu vezi poliție...", a fost de părere Șoșoacă.

Potrivit RFI, care îl citează pe directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, oamenii s-au speriat și nu s-a mai vaccinat nimeni în respectiva zi: "Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită".

Diana Șoșoacă se opune vaccinării, oficialii DSP susțin că spitatele se umplu de pacienți COVID

Între timp, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redevine unitate COVID, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. "Constatăm că incidența cazurilor este într-o continuă creștere. Spre exemplu, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică am depășit 50 de cazuri pe zi de infectați. Numărul internărilor crește, de asemenea, iar media internărilor în ultima săptămână este de peste 15 internări pe zi. Numărul deceselor se menține la un număr relativ constant, dar suficient de mare încât să nu creștem numărul de paturi de la Terapie Intensivă pentru că se eliberează locuri prin decesul celor internați. A crescut numărul pacienților internați în spital la peste 120 de pacienți internați. Capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase este la limită, deschidem secția pentru COVID în ATI de la Spitalul CFR și Pavilionul 7 care era păstrat pentru alte categorii de boli infecțioase fără COVID. Va fi transformat în COVID, cu excepția pavilionului HIV, SIDA, care rămâne cu această destinație", a explicat Vasile Cepoi.

Trei minori cu forme moderate de COVID la Spitalul de Copii din Iași

"Sunt trei pacienți internați cu forme moderate ale bolii COVID-19, cu vârste între cinci și șapte ani. Au o formă moderată, sunt sub tratament, medicul anestezist, coordonatorul sectorului COVID îi monitorizează. Având în vedere că avem experiența valului 3, noi spunem că suntem pregătiți. Vom vedea care va fi incidența, sperăm că va fi una mica. De la 1 octombrie putem extinde sectorul ATI, COVID și tampon-COVID, zona roșie și zona de suspect. Teoretic, la două săptămâni după începerea școlii vom fi cu toate spațiile pregătite pentru eventuala creștere a numărului pacienților pozitiv COVID-19", a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii, potrivit sursei citate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă