Diagnosticul de paralizie facială la medicul din Vâlcea vaccinat cu Pfizer, infirmat după o zi. Clarificările Ministerului Sănătății

2 luni in urmă 1


Ministerul Sănătății a anunțat joi că o femeie de 32 de ani a făcut o reacție adversă rară, de paralizie facială temporară, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer. Vineri, ministerul a revenit, infirmând diagnosticul anunțat inițial.


Doctorița, care lucrează la secția ORL a Spitalului Județean din Vâlcea, se află în prezent la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde i-au fost făcute investigații, a transmis, vineri, Ministerul Sănătății.


Concluziile, în urma acestor investigații, este că, de fapt, nu a suferit o paralizie facială în urma rapelului cu vaccinul anti-COVID de la Pfizer.


Potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate. Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă,

Comunicatul Ministerului Sănătății:

În prezent, pacienta se află într-o stare de sănătate bună.


Potrivit celui mai recent bilanţ, România a vaccinat peste 620.000 de persoane, iar numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) a ajuns la 2.030 de reacții comune și minore.


Dintre acestea, 482 au fost reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).


13 reacții adverse sunt în curs de investigare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă