Dezvăluiri incredibile! S-au publicat pagini întregi din contractul Superligii Europene la care aderaseră 12 echipe de top + 3,5 miliarde de euro erau depozitate în Luxemburg

1 lună in urmă 23

Ziarul „El Mundo” a detonat bomba! A publicat exclusiv contractul care a fost semnat astă-vară de cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii, competiție al cărei proiect a fost oprit la scurt timp după ce a fost cunoscut.

FC Barcelona, ​​Real Madrid și Juventuus sunt cele trei mari cluburi care încă nu au renunțat la idee.

În aceste informații, ziarul explică că participanții au convenit să creeze o companie în Luxemburg, care se numea AgentCo, care să gestioneze un capital minim de 3,5 miliarde de euro, reducând pe cât posibil impozitarea.

Dezvăluiri incredibile! S-au publicat pagini întregi din contractul Superligii Europene la care aderaseră 12 echipe de top + 3,5 miliarde de euro erau depozitate în Luxemburg

Acea societate ar supraveghea „dezvoltarea infrastructurii pentru fiecare dintre cluburi”.

Alte două companii, SL MediaCo și SLCommercialCo, erau, de asemenea, create pentru drepturi audiovizuale și comerciale. Si s-a stabilit ca cel putin 400 de milioane de euro să fie alocate actiunilor caritabile, mai exact 8% din venit urma să fie disponibil in acest scop, respectand intotdeauna minimul mentionat.

În ceea ce privește formatul competiției, se detaliază că ar fi asemănător cu cel al actualei Ligi a Campionilor, cu faza grupelor și fazele eliminatorii care se vor juca marți și miercuri, iar finala sâmbătă.

Javier Tebas râde de fondatorii Superligii Europene

Primul care a reacționat la această informație a fost unul dintre principalii detractori ai Superligii, Javier Tebas.

Președintele La Liga a scris un tweet în care spune următoarele: „Du-te cu „prietenii” din Superliga!, iar președintele proclamat al acestei (FP) a spus în @elchiringuitotv că toți sunt „distruși”.

¡Anda con los „amigos” de la Superliga!, y el proclamado presidente de esta (FP) decía en el @elchiringuitotv que están todos „arruinados”. Por cierto algunos „portaCoces” no hablan, escriben… sobre la resolución del parlamento europeo que condena la Superliga. Que olvido.🤔🤔 pic.twitter.com/JKGj08oFPX

— Javier Tebas Medrano (@Tebasjavier) October 30, 2021

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, două din Italia, AC Milan şi Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. Dintre fondatori, au mai rămas trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona.

The post Dezvăluiri incredibile! S-au publicat pagini întregi din contractul Superligii Europene la care aderaseră 12 echipe de top + 3,5 miliarde de euro erau depozitate în Luxemburg appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă