Dezvăluiri după trei decenii! Maricica Puică se ruga pe ascuns la Moaștele Cuvioasei Parascheva: „Îmi trăgeam o glugă pe cap și tot ajungeam la Sfânta!” | EXCLUSIV

5 zile in urmă 21

Fosta mare atletă Maricica Puică este foarte credincioasă. Și ne confirmă ideea că și marii sportivi merg și ei să se reculeagă la Moaștele Sfintei Parascheva.

În fiecare an, pe data de 14 octombrie, românii din întreagă țară o prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ale cărei Moaște se află în Catedrala Mitropolitană din Iași.

De a lungul timpului și nume mari din sportul românesc s-au închinat la Sfânta Parascheva, printre acestea numarându-se și fosta mare atletă, Maricica Puică.

Dezvăluiri după trei decenii! Maricica Puică se ruga pe ascuns la Moaștele Cuvioasei Parascheva: „Îmi trăgeam o glugă pe cap și tot ajungeam la Sfânta!” | EXCLUSIV

Aceasta a povestit pentru Prosport cum a reușit să-i păcălească pe comuniști pentru a merge să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Eu o am pe Sfânta Parascheva în suflet. De fiecare dată când i-am cerut ajutorul mi l-a dat. Indiferent de locul în care mă aflăm. În trecut, în anii comunismului, nu aveam voie să fim văzuți intrând în biserică.

Eu obișnuiam să vin aproape an de an de la Catedrala din Iași pentru a mă ruga la Sfânta Parascheva. Îmi aduc aminte că îmi trăgeam o glugă pe cap, să nu fiu recunoscută și tot ajungeam la Moaște.

Chiar dacă în ultimii ani nu am mai ajuns atât de des să mă rog acolo, va spun sincer că atunci când mă rog la Sfânta de fiecare dată rugăciunea îmi este ascultată. Este o mare Făcătoare de Minuni”, a declarat Maricica Puică pentru ProSport.

Își făcea cruce înainte de fiecare concurs!

Fire credincioasă, cu frică de Dumnezeu, campioană olimpică de la atletism ne-a dezvăluit că înainte de fiecare concurs obișnuia să-și facă cruce.

„Tot ceea ce am făcut, am realizat cu ajutorul lui Dumnezeu. Înainte de a ieși din camera de hotel de fiecare dată îmi făceam sfânta cruce. Purtăm la gât și o cruciuliță. Nineni nu mi-a spus nimic”, a recunoscut ea.

Cuvioasei Parascheva îi sunt atribuite de către mulți credincioși minuni și vindecări miraculoase. Din acest motiv, de ziua sa, pelerinajul la moaștele situate în Catedrala Mitropolitană din Iași a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din România.

Pelerini din toată țara se adună în fiecare an la Iași în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a comemora pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, în timp ce orașul însuși și-a stabilit Zile de sărbătoare în același timp.

Cine este Maricica Puică?

Născută la 29 iulie 1950, la Iaşi, Maricica Puică, este una dintre cele mai reprezentative atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii (aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m).

La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena), la cel din 1982 de sală (Milano) şi la cel din 1986 (Stuttgart) – medalii de argint la 3.000 m; la Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia – medalie de argint la 1.500 m.

The post Dezvăluiri după trei decenii! Maricica Puică se ruga pe ascuns la Moaștele Cuvioasei Parascheva: „Îmi trăgeam o glugă pe cap și tot ajungeam la Sfânta!” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă