Dezvăluirea făcută de Dan Negru, după moartea lui Ploieșteanu. „Am făcut cu nea Nelu audiențe de televiziune istorice, d’alea uriașe”. Artiștii au transmis mesaje de durere

1 săptămână in urmă 1


Vestea morții lui Nelu Ploieșteanu i-a cutremurat pe colegii
săi de breaslă, care și-au transmis regretul pentru dispariția acestuia. Dan
Negru a fost unul dintre cei care a lucrat cu muzicianul și a făcut o
dezvăluire neașteptată pe contul de socializare.


Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani, după ce fusese infectat cu noul coronavirus, iar starea lui s-a agravat de la o zi la alta. Acesta era internat în spital de câteva săptămâni. Artiștii au transmis mesaje dureroase pe contul de socializare, după moartea celui care era considerat sufletul petrecerilor.„S-a dus Ploiesteanu.  Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legata de Mihăiță. O spunea mereu...Mihaița, băiatul lui, a rămas paralizat la pat in copilărie și un medic i-a spus atunci:


„Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l traga curentul şi o să moară”.  Nea Nelu , tatăl, spunea îngrozit povestea.  Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță.


Am făcut cu nea Nelu audiente de televiziune istorice,
d'alea uriașe, din golden-age-ul televziunii , imposibil de egalat vreodată.  Las mai jos un astfel de moment de lăutarie
gold.


„Regele audientelor, zi-mi ora, ziua și vin!”,  așa-mi răspundea la telefon ”, a spus Dan
Negru.


Marcel Pavel a transmis un mesaj în memoria lui Nelu Ploieșteanu


„Of, Doamne, cât de rău îmi pare…! Omul minunat, lăutarul
boem, lăutarul de legendă Nelu Ploieșteanu s-a dus printre stele! „Drum bun”,
Nea Nelu! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!', a
scris artistul pe Facebook.


Cezar Ouatu, onorat că a avut prilejul să împartă scena cu Nelu Ploieșteanu


„Ultimul Maestru al muzicii de pahar și de petrecere,  Nelu Ploiesteanu, din păcate, ne-a părăsit!


Maestre, am avut bucuria și onoarea să cânt alături de și cu dvs. acum 2 ani într-un proiect personal muzical dedicat altei legende a muzicii de petrecere, marele Gică Petrescu alături de Taraful Silvian Voicu !!!


M-am bucurat mult să împărtășim aceeași bucurie artistică ca de la prahovean la prahovean, ca de la interpret la interpret, ca de la om la om !!!  Drum lin către împărăția artiștilor de seamă ai României si Dumnezeu să vă odihnească in pace !!!', a scris Cezar Ouatu pe Facebook.


Maria Dragomiroiu, devastată de durere


„Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi.


A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui (…) Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el.  Am învăţat lucruri excepţionale.


Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată', a spus Maria Dragomiroiu, la Antena 3.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă