Dezinformarea privind COVID-19, motiv de proces în Franța. Gigantul Facebook, acționat în judecată de Reporteri fără Frontiere

4 săptămâni in urmă 1

Reporteri fara Frontiere a dat in judecata Facebook/ sursa: pixabayReporteri fara Frontiere a dat in judecata Facebook/ sursa: pixabay

ONG-ul Reporteri fără Frontiere (RSF) a anunțat marți că a intentat un proces împotriva Facebook în Franța, acuzând gigantul social-media și IT că permite răspândirea discursului care incită la ură și dezinformare în legătură cu noul coronavirus pe platforma sa. Organizația non-guvernamentală a vorbit, printre altele, de conținut conspiraționist în legătură cu vaccinurile anti-COVID, conținut care circulă pe Facebook, în Franța.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 16:33

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Platforma social media găzduiește și postări care amenință și insultă revista franceză de satiră Charlie Hebdo, emisiunea TV Quotidien și ziarul regional L’Union, afirmă RSF.

Conform Hotnews, plângerea a fost înaintată luni parchetului din Paris. Facebook Franța a refuzat să comenteze decizia RSF, însă a afirmat, într-un comunicat, că are o politică de toleranță zero față de conținutul dăunător. Mai mult, platforma este puternic implicată în lupta pentru combaterea dezinformării și a discursului care incită la ură.

RSF a declarat că o decizie împotriva Facebook în instanțele franceze are potențialul de a avea un impact global și că analizează intentarea unor acțiuni similare și în alte țări.

Organizația a precizat că plângerea vizează Facebook Franța, dar și Facebook Irlanda și că se bazează pe codul francez de protecție a consumatorilor, care permite amendarea companiilor care folosesc practici comerciale înșelătoare cu până la 10% din cifra lor de afaceri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă