DEZBATERE GSP. Unde ne sunt antrenorii de calibru?

1 lună in urmă 17

În anii '90-2000 aveam tehnicieni de top și în Europa (Mircea Lucescu, Boloni), și în zona arabă (Balaci, Anghel Iordănescu). Iar în Liga 1 băncile erau populate cu nume de rezonanță ori măcar în devenire: Andone, Olăroiu, Răzvan Lucescu, Pițurcă, Dan Petrescu, Rednic. Chiar și în ultimii 7-8 ani, am fost privilegiați fiindcă au ridicat nivelul campionatului nume ca Reghecampf, Contra, Petrescu, Hagi, Șumudică.

Răzvan Lucescu (49 de ani) și Cosmin Olăroiu (51 de ani) au terminat la egalitate perfectă în Ancheta Gazetei Sporturilor și împart premiul de cel mai bun antrenor român al anului.

Răzvan Lucescu (49 de ani) și Cosmin Olăroiu (51 de ani) au terminat la egalitate perfectă în Ancheta Gazetei Sporturilor și împart premiul de cel mai bun antrenor român al anului.

2021, din păcate, începe fără a avea în prima divizie din România vreunul dintre primii 5 antrenori din Ancheta Gazetei Sporturilor pe 2020: Olăroiu, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Șumudică. Apoi, alți 5 tehnicieni de top sunt acum pe margine, fără angajament, dar și fără ca Liga 1 să beneficieze de valoarea lor: Pițurcă, Hagi, Dan Petrescu, Reghecampf și Contra.

Și atunci, ce ne mai rămâne? Doar eșalonul 2 și chiar 3 al tehnicienilor, foarte puțin atrăgător. Dacă două dintre cele trei candidate la titlu propun nume ca Papură și Petrea, nu ne rămâne decât să suspinăm după vremurile în care Cornel Dinu îi arunca prosopul lui Mircea Lucescu, când Hagi și Șumudică câștigau titlul în fața lui Reghecampf sau când Petrescu se duela în același timp în Liga 1 cu Olăroiu și Lucescu jr.

4 echipe din actuala Liga 1au terminat anul 2020 cu antrenorul pe care l-au avut în funcție și la 1 ianuarie: FC Botoșani (Croitoru), UTA (Balint), Sepsi (Grozavu) și Clinceni (Poenaru)

FOTO. Vezi imagini spectaculoase cu cei mai buni antrenori români din ultimii 30 de ani

Citește și alte știri despre fotbalul românesc:

Fenomen grav în Liga 1 » Toate echipele se „hrănesc” cu ciorbă românească reîncălzită! Avem INTERZIS în EuropaIlie Dumitrescu a răbufnit în direct: „Mi-e silă! Stai puțin, cum să-ți bați joc așa?!”

Doi bărbaţi din Bihor au sechestrat o femeie și au violat-o, sub amenințarea că o aruncă de la etaj. Incredibil ce i-au făcut la final

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Marian Iancu a primit vestea uluitoare. Decizie ȘOC pentru averea lui Dinu Patriciu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă