Dezastru pentru granzii Europei! Președintele Federației Daneze de Fotbal și membru în Comitetul Executiv al UEFA a declarat că Real Madrid, Chelsea Londra șI Manchester City vor fi excluse până vineri din semifinalele Champions League!

2 săptămâni in urmă 20

Jesper Moller, președintele Federației Daneze de Fotbal (DBU) și membru în Comitetul Executiv al UEFA, a spus că echipele implicate în Superliga Europei, Real Madrid, Chelsea Londra și Manchester City, vor fi excluse, până vineri, din semifinalele Champions League.

În cazul în care această decizie va fi adoptată, urmează ca UEFA să stabilească modalitatea în care se va încheia cea mai importantă competiție la nivel de cluburi din lume.

Unul dintre membrii Comitetului Executiv al UEFA anunță că echipele care au semnat pentru înființarea Superligii Europei vor fi excluse din Champions League

Știrile despre o Superligă a granzilor Europei au șocat lumea fotbalului de pe tot mapamondul. Și, deși repercusiunile acestei decizii importante nu vor fi pe deplin cunoscute timp de săptămâni sau luni, dacă nu chiar ani, cel puțin un membru al Comitetului Executiv al UEFA se așteaptă ca echipele implicate în acest demers segregaționist să înceapă să se confrunte imediat cu consecințele deciziei lor.

Jesper Moller, președintele forului danez de fotbal, a declarat pentru cotidianul DR Sport, din țara sa natală, că se așteaptă ca membrii grupului separatist care au rămas în semifinalele Ligii Campionilor din acest sezon să fie eliminați din competiție.
„Real Madrid, Manchester City și Chelsea? Vor ieși și mă aștept să se întâmple vineri”, a spus Moller. „Și atunci trebuie să vezi cum să termini Liga Campionilor”, a mai adăugat el.

Ce variantă există în cazul excluderii

Această declarație vine la scurt timp după ce la începutul zilei, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a promis că va folosi toate instrumentele și sancțiunile de care dispune pentru a lupta împotriva celor 12 echipe care și-au anunțat planurile de aderare la Super Ligă.

„Trebuie să aibă loc o reuniune extraordinară a Comitetului Executiv vineri. Mă aștept ca toate cele 12 cluburi să fie date afară”, a spus Moller.

Sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor UEFA a ajuns în etapa semifinalelor, cu prima manșă programată marți, 27 aprilie, atunci când Chelsea Londra ar trebui să joace cu Real Madrid, iar PSG urmează să înfrunte Manchester City.

În cazul în care cele trei cluburi vor fi eliminate din întrecere, rămâne de văzut cum UEFA va rezolva încheierea acestei competiții. se ia în calcul calificarea grupărilor eliminate anterior de aceste formații.

În plus, alți doi membri ai grupului „separatist”, Arsenal și Manchester United, sunt calificați în semifinalele UEFA Europa League și urmează să se confrunte cu Villarreal și, respectiv, cu AS Roma. Și în cazul lor ar urma să se ia aceeași decizie dură.

 

The post Dezastru pentru granzii Europei! Președintele Federației Daneze de Fotbal și membru în Comitetul Executiv al UEFA a declarat că Real Madrid, Chelsea Londra șI Manchester City vor fi excluse până vineri din semifinalele Champions League! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă