Deţinuţii vor fi vaccinaţi cu Johnson&Johnson, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, deşi SUA a recomandat suspendarea administrării acestui vaccin

1 lună in urmă 41

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat că a fost definitivată procedura de vaccinare cu serul de la compania Johnson&Johnson şi trimisă în teritoriu, către direcţiile de sănătate publică.

Observatornews.ro

Puşcăriaşii vor fi vaccinaţi cu Johnson&Johnson

Valeriu Gheorghiţă: "La nivelul penitenciarelor, se va întocmi o listă cu doritorii, această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane, din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale, persoanele vor fi introduse în registrul electronic naţional al vaccinărilor, iar adeverinţa medicală se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane. Se va distribui vaccin de la compania Jonson, pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de vaccinare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă anţul de frig şi celelalte condiţii necesare pentru a menţine calitatea şi eficacitatea acestor vaccinuri", a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Însă, SUA recomandă o suspendare a administrării vaccinului în doză unică Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge potențial periculoase, relatează AP.

Într-o declarație comună oferită marți, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au declarat că investighează cheaguri la șase femei în zilele de după vaccinare, în combinație cu un număr redus de trombocite. Peste 6,8 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate în SUA. Vaccinul nu a fost folosit în Europa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă