Detaliile care aduc fericirea copilului tău. Trucurile pe care le știu puțini părinți

1 lună in urmă 23

Camera copilului trebuie să fie un spațiu în care să se simtă fericit și protejat. Atunci când amenajezi această încăpere, trebuie să ții cont de anumite detalii care aduc fericirea copilului tău. Iată o serie de trucuri știute de foarte puțini părinți, pentru momentul în care vrei să redecorezi pereții sau mobila din dormitorul micuților.

Cum faci fericit un copil. Trucuri prețioase pentru părinți

Dacă ai luat în calcul redecorarea dormitorului prichindelului tău, ți-am pregătit câteva idei de pus în aplicare. Camera celor mici trebuie să fie un refugiu și un spațiu în care adoră să stea și să doarmă. Pentru acele zile în care ești în pană de idei și nu știi de unde să începi cu redecorarea camerei, câteva sfaturi îți vor prinde bine.

Ai observat că nuanțele de roz, albastru și galben pal sunt cele mai folosite la decorarea dormitorului unui copil. Alegerea acestor culori are și o explicație. Sunt liniștitoare și induc o stare de calm. Ai putea fi tentată să refuzi aceste tendințe în materie de culori pentru pereții camerei, pentru a-i face pe plac copilului tău, care adoră mașinuțele de pompieri sau eroii din desenele animate în culori puternice, total diferite de cele recomandate de designeri. Însă, află că nuanțele propuse de specialiști pot fi combinate cu dorințele micuțului tău. Soluția? Un perete pe care să îl puteți decora împreună cu ajutorul unor modele preferate de tapet.

Un alt detaliu extrem de important, atunci când vine vorba de renovarea dormitorului copilului tău, este iluminatul. Camera trebuie să fie cât mai luminoasă și spațioasă. Poți opta pentru becuri cu un spectru complet, disponibile în toate tipurile de configurații, și nu tuburi fluorescente sau becurile spiralate. O încăpere iluminată slab, prea cald/galben, ori prea rece/albastru poate provoca anxietate și depresie.

Adu natura în camera piticilor

Îndrăznește să folosești cât mai multe elemente naturale în designul interior al camerei micuțului tău. Acestea pot transmite anumite semnale creierului, care se va calma și relaxa imediat. Culorile din natură pot fi folosite pentru a crea un echilibru perfect în dormitorul lui. O modalitate prin care poți face asta este cu ajutorul unor tablouri sau postere. Fotografiile puse în ramă îi ajută pe copii să observe mult mai bine detaliile din jurul lor și să aprecieze natura.

Pentru a crea un dormitor în care copilul tău să se simtă cât mai bine, trebuie să te concentrezi pe ideea de joacă. Piticii adoră să se joace, așa că nu ar strica să regăsească în camera lui table de desenat pe unul dintre pereți, un tobogan cu pat supraetajat sau o plasă suspendată în tavan.

 

The post Detaliile care aduc fericirea copilului tău. Trucurile pe care le știu puțini părinți appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă