Detalii neștiute din viața actriței Emiliei Popescu. „Am făcut şcoala de mai multe ori”

2 săptămâni in urmă 13

Emilia Popescu, actriță a Teatrului Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional și Teatrul Metropolis, este invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”, joi, 18 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1. Fosta parteneră de scenă a lui Ștefan Bănică Jr. a scos la iveală amănunte mai puțin știute din cariera ei.

„Mă minunez cât de natural şi uşor au venit lucrurile. Am făcut şcoala de mai multe ori, cu mai mulţi regizori şi mentori”, povesteşte Emilia Popescu în emisiunea Marinei Constantinescu de la TVR 1.

„Florian Pittiş… îi datorez intrarea mea pe un cal alb în Teatrul Bulandra, în meserie. Profesor un an şi jumătate, primul meu spectacol la Teatrul Bulandra, care a fost considerat şi ca un fel de concurs: Câinele grădinarului, 1988. Florian Pittiş = destin şi noroc!”, mărturiseşte Emilia Popescu.

Detalii neștiute din viața actriței Emiliei Popescu. „Am făcut şcoala de mai multe ori”

1988 este, de altfel, şi anul în care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu.

„Am început să lucrez de tânără cu un geniu”, susţine actriţa, vorbind cu admiraţie profundă despre regizorul Liviu Ciulei. „Nu am auzit niciodată din gura lui că nu e bine. Îţi explica blând şi din asta îţi dădeai seama cât ai fost tu de prost şi cât era el de elegant”.

 În toată povestea, e vorba şi despre curaj: „Tu nu-l ai, dar când faci primul pas pe scenă, se îndură Dumnezeu de tine!”, crede cu tărie cea care a dat viaţă, în peste 30 de ani de carieră artistică, unor zeci de personaje pe scenele marilor teatre bucureştene sau pe marele ecran. 

 „Adună-ţi cu grijă amintirile, ţine-le minte. O să ai nevoie de ele”

 Cuvinte pline de iubire şi admiraţie rosteşte actriţa atunci când vorbeşte despre una dintre cele mai dragi fiinţe din lume. De la ea, de la mama ei, spune că a moştenit doar energia: „Mie mi-e frică, am dubii, sensibilităţi. Nu am tăria ei”, recunoaşte actriţa.

Detalii neștiute din viața actriței Emiliei Popescu. „Am făcut şcoala de mai multe ori”

Tot de la mama ei a primit una dintre cele mai importante poveţe: „Adună-ţi cu grijă amintirile, ţine-le minte. O să ai nevoie de ele”. Şi-a însuşit-o şi, poate, tocmai de aceea „eu mă plimb deseori cu partea frumoasă a trecutului meu”, spune împăcată, zâmbind, actriţa Emilia Popescu.

 Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde în fiecare joi, ora 23.00, la TVR 1. Mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice vin în casele noastre.

Actorii Marcel Iureş, Dan Chişu, compozitorul şi cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore s-au numărat printre invitaţii Marinei Constantinescu în noul sezon „Nocturne”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă