Detalii incredibile scoase la iveală, după ce copilul de trei ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de un câine

1 lună in urmă 32

Un copil de doar trei ani, din municipiul Mangalia, a murit, joi, după ce a fost atacat și mușcat de câinele familie. Ancheta în acest caz este în derulare. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Copil de trei ani, mort după ce a fost mușcat de câine

Potrivit anchetatorilor, autoritățile au fost anunțate prin 112 de către tatăl celui mic. Tot părintele a fost cel care l-a transport pe copil la Spitalul Municipal Mangalia, după ce băiețelul a fost mușcat de câine.

Din primele cercetări, se pare că bunica încerca să hrănească câinele din rasa Presa Canario, ce se afla într-un țarc, moment în care copilul s-ar fi strecurat pe lângă ea, iar câinele l-a mușcat de cap, scrie Agerpres.

Oamenii legii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, dar și cu privire la respectarea regimului de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în registrul de evidență al câinilor cu stăpân, potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanța.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, se menţionează în comunicatul IPJ Constanţa.

O fetiță și bunicii săi, atacați de doi câini Amstaff

În luna octombrie, o fetiță și bunicii ei au fost răniți de cei doi câini Amstaff pe care îi creșteau. Victimele au fost duse la spital, iar cei doi câini au fost anesteziați și uși la Adăpostul Public Arad. Potrivit jandarmilor, unul dintre cele două animale ar fi devenit agresiv și a mușcat-o pe femeie.

Soțul ei a sărit în ajutor, însă a fost mușcat și el de celălalt câine, care a devenit agresiv la rândul său. Cei doi bunici și-au luat nepoțica și s-au adăpostit într-o cameră de la parterul imobilului. Strigătele au fost auzite de către un vecin, care a sunat la 112, iar jandarmii au intervenit.

„Jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadați într-o cameră, iar de la geam strigau după ajutor și câinii liberi în curte. Jandarmii au analizat repede situația și au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice, respectiv scutul de protecție și șpray-ul iritant lacrimogen. Astfel au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj”, anunță Jandarmeria Arad. 

The post Detalii incredibile scoase la iveală, după ce copilul de trei ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de un câine appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă