Detalii despre procesul lui Sebastian Colțescu » Cum a dat UEFA verdictul și ce l-a întrebat pe arbitru: „Raportul nu lasă niciun fel de dubiu”

3 săptămâni in urmă 5

Pe 8 decembrie 2020, în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir din Liga Campionilor, arbitrul român Sebastian Colțescu l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia.Scandalizați de cuvintele lui Colțescu, pe care le-au considerat rasiste, jucătorii cele două echipe au părăsit terenul, iar meciul a fost reluat la o zi distanță, cu o altă brigadă de arbitri.UEFA a pornit o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă ceea ce s-a întâmplat a avut, într-adevăr, tentă rasistă.

Josep Vandellos, avocatul spaniol al arbitrului de 43 de ani, a vorbit despre decizia UEFA și a explicat cum s-a desfășurat ancheta. În plus, ibericul a dezvăluit ce au vrut oficialii UEFA să afle din discuțiile cu Sebastian Colțescu și cum s-a ajuns la acest verdict.

Josep Vandellos, avocatul lui Colțescu: „UEFA a solicitat un raport de expertiză lingvistică”

„În acest caz, UEFA a solicitat un raport de expertiză lingvistică să afle dacă expresia folosită pentru a-l identifica pe Webo avea conotaţii rasiste sau nu. S-au obţinut aceste probe, s-a făcut un raport şi acel raport a concluzionaT că nu există insultă rasistă!

Raportul îl am eu şi am avut ocazia să îl citesc, este extrem de clar şi foarte bine făcu. Nu lasă niciun fel de dubiu asupra bunăvoinței arătate de către Colţescu și a faptului că, din punct de vedere obiectiv, expresia respectivă nu constituie o insultă. 

Să nu credeţi că a fost ceva complicat!  Singura chestie pe care Sebi a făcut-o a fost să spună adevărul, cum a trăit el şi care a fost intenţia. Adevărul e că i-au fost puse întrebări de tot felul, dacă ar fi fi putut folosi o altă expresie, de ce a folosit expresia respectivă. El şi-ar fi dorit să evite situaţia respectivă, dar discuţia a avut loc prin handsfree, deci este o discuţie privată, pe care, care în condiţii normale, nimeni nu ar fi auzit.  Probabil că dacă domnul Webo avea o pălărie roşie, Sebastian ar fi indicat uite, acela cu pălărie roşie. 

Din moment ce era singura persoană de rasă neagră aşezată de bancă într-un meci de Champions League, unde există o presiune extrem de mare şi nu se poate pierde nici un minut, cea mai rapidă metodă de a identifica a fost aceasta. Se putea folosi altă expresie, bineînţeles. El a ales-o pe aceasta”, a spus Josep Vandellos la TV Telekom Sport.

Pierre Webo cerea o pedeapsă aspră pentru Sebastian Colțescu

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Pierre Webo, care a fost numit „ăla negru” de Colțescu, a oferit un interviu pentru France Football, în care a cerut „o pedeapsă dură” pentru Colțescu.

„Am simțit furie. Nici acum nu mi s-a dat un răspuns pentru cuvintele arbitrului", a declarat acesta. „Îmi doresc să văd sancțiuni, pentru că trebuie să fie o premieră. O pedeapsă dură, altfel, nimeni nu-și va mai aminti ce s-a întâmplat și totul se va repeta”, a spus camerunezul, într-o încercare de a pune presiune suplimentară pe UEFA.

VIDEO Aime Lema, despre cazul Colțescu: „Webo e conștient că arbitrul nu a vrut să-l jignească”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

FRF doarme, iar Sepsi Sf. Gheorghe profită de strategia Ungariei anti-România

După divorț, Antonia a devenit o femeie liberă. Anunțul lui Alex Velea după 7 ani de relație

Libertatea

Playtech: Tatăl Simonei Halep, bun de plată în Constanța. Cum a ajuns la tribunal
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă