Detalii de ultimă oră despre noul stadion al lui Dinamo: „Va fi un întreg complex sportiv” + Unde va fi amplasat

2 luni in urmă 4

George Cosac, fost președinte al Clubului Sportiv Dinamo, a oferit detalii despre noul stadion al lui Dinamo. A anunțat că amplasamentul construcției poate fi pe locul actualei arene, nu neapărat pe velodrom, așa cum preciza în trecut fostul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cosac, 53 de ani, susține că în „Ștefan cel Mare” se va construi un nou complex sportiv, nu doar un stadion.

Stadionul Dinamo ar fi trebuit să facă parte din programul gazdă pentru EURO 2020, dar problemele juridice au împiedicat demararea construcției.

Detalii despre noul stadion al lui Dinamo: „Va fi un complex sportiv, nu doar un stadion”

„Velodromul n-a fost o piedică (n.red. – în calea construirii stadionului. Au existat câteva proiecte prin care respectivul velodrom să fie demolat și să se construiască stadionul în acea zonă. Lucrurile stagnează.

Va fi un complex sportiv, nu doar un stadion. Dacă până anul trecut balanța înclina în a se construi în zona velodromului, cred că lucrurile sunt 50-50% acum. S-ar putea construi chiar pe amprenta vechiului stadion.

Încă nu s-au terminat procesele. Judecătorul încă n-a dat sentința definitivă. Există un dosar pe rol la DNA, nici acela nu e finalizat, dar eu cred că în cel mai scurt timp se vor termina aceste lucruri, în așa fel încât să se poată construi un complex sportiv.

Complexul Sportiv va conține sală de tir, de haltere, de lupte, de box. Nu va fi un simplu stadion al fotbalului. Majoritatea disciplinelor sportive din cadrul clubului vor avea de câștigat”, a declarat Cosac, conform GSP.

Recent, Ioan Andone, fost jucător și antrenor al celor de la Dinamo, susținea că o serie de investitori nemți ar urma să se implice în proiectul noului stadion din „Ștefan cel Mare”, arena urmând a fi ridicată pe amprenta actualei arene: „Am văzut la domnul Badea… era în nişte negocieri cu nişte investitori de a face un stadion nou, chiar pe locul actualului…Am văzut proiectul. Am văzut macheta”.

Florin Prunea, ex-oficial al roș-albilor, a întărit varianta anunțată de Cosac: noul stadion Dinamo, pe vechiul amplasament.

 

The post Detalii de ultimă oră despre noul stadion al lui Dinamo: „Va fi un întreg complex sportiv” + Unde va fi amplasat appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă