Descoperirea periculoasă din pliculețele de ceai. Ce beau românii, conform ultimului studiu

3 săptămâni in urmă 11

Românii care beau ceai ar trebui să fie atenți la conținutul din plicurile de ceai.

Ce se află, de fapt, în pliculețe de ceai

În ele există substanțe periculoase. O asociație pentru protecția consumatorilor atrage atenția asupra pericolului ceaiului la pliculețe.

Conform unui studiu, amestecurile ambalate atrăgător conțin substanțe periculoase.

Studiu InfoCons a fost realizat în 2021 și arată că un plic de ceai pentru răceală poate conține până la 9 E-uri și aproape 90% zahăr.

Un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri, în medie. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile cu băutură anti-răceală sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).

Studiul a început în 2018, a fost repetat în 2019 și a continuat în acest an, analizând 20 de produse tip plic de răceală, adică o soluție pulbere pentru suspensie orală. Procentajul la care ajunge cantitatea de zahăr este enormă.

Cât zahăr conțin astfel de plicuri

Un astfel de pliculeț anti-răceală care se face cu apă fierbinte poate conține până la 87% zahăr, media fiind de 36%, iar unele pliculețe nu oferă niciun fel de informații privind cantitatea de zahăr.

Cu siguranță ai consumat pliculețe cu pulbere anti-răceală. Se fac ușor și sunt dulci, așa că sunt ușor de băut. Totuși, ar fi mai bine să apelezi la sfatul unui specialist, care ți-ar putea recomanda pastile pe care să le iei pe cale orală, în locul acelor pliculețe.

Studiul InfoCons arată că un astfel de pliculeț poate conține până la 12,6 grame de zahăr, adică echivalentul a două lingurițe și jumătate de zahăr

În 2018, studiile demarate arătau că 79% din etichetele produselor pun la dispoziție informații privind cantitatea de zahăr conținută. Totuși, în 2021, situația se schimbă, iar studiul dezvăluie o creștere infimă de procent a includerii cantității de zahăr pe etichetele acestor plicuri de ceai.

The post Descoperirea periculoasă din pliculețele de ceai. Ce beau românii, conform ultimului studiu appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă