Descoperirea care poate scăpa omenirea de COVID-19. Antidotul găsit în Brazilia VIDEO

1 lună in urmă 35

Pandemia COVID-19 a produs până astăzi, 3 septembrie 2021, peste 4.560.000 de morți la nivel mondial, ea neputând fi eradicată, deși au trecut 20 de luni de la apariție.

Acum, cercetătorii din Brazilia au descoperit că veninul de viperă al speciei locale ar putea ucide virusul SARS CoV-2, fără a dăuna oamenilor.

Oamenii de știință au observat că o moleculă din veninul șarpelui jararacussu a inhibat reproducerea coronavirusului în celulele maimuțelor, un posibil prim pas spre obținerea unui medicament care să combată pandemia, potrivit Reuters.

”Am putut demonstra că această componentă a veninului de șarpe a fost capabilă să inhibe o proteină foarte importantă a virusului”, a spus Rafael Guido, profesor la Universitatea din Sao Paolo, Brazilia și autorul studiului.

Molecula este o peptidă sau un lanț de aminoacizi care se poate lega la o enzimă a coronaviruslui, numită PLPro, care este vitală pentru reproducerea virusului, fără a distruge alte celule.

Marea civilizație a celților își dezvăluie secretele: Comoară neprețuită descoperită în capitala antică pierdută VIDEO

”Suntem prudenți cu privire la oamenii care vor pleca la vânătoare de jararacussu în Brazilia, crezând că vor salva lumea. Dar, nu veninul în sine va vindeca coronavirusul”, a declarat Giuseppe Puorto, expert care conduce cercetările la Institutul Butantan din Sao Paolo.

Experții vor evalua în continuare eficiența diferitelor doze ale moleculei și dacă acestea vor fi capabile să prevină pătrunderea virusului în celule, se arată într-un comunicat al Universității de Stat din sao Paolo, implicată în cercetare.

Beijingul avertizează Statele Unite: ”China nu este Uniunea Sovietică”

Citeste si:

Spital american, obligat de judecător să îi administreze ivermectină unui pacient cu COVID-19. Procesul, deschis de soția pacientului

Uniunea Europeană returnează vaccinurile Johnson & Johnson produse în Africa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă