Descoperire tulburătoare, după 78 de ani: avion din Al Doilea Război Mondial, găsit cu echipaj la bord - detaliul care a îngrozit

2 săptămâni in urmă 14

avion din Al Doilea Război Mondial, găsit cu echipaj la bord avion din Al Doilea Război Mondial, găsit cu echipaj la bord

În căutarea eroilor pierduți în istorie, o echipă de veterani ai militarilor americani și arheologi a făcut o descoperire impresionantă la Sciacca, în Sicilia. Experții au găsit relicvele unui bombardier B-25 al Statelor Unite, doborât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, împreună cu posibilele rămășite umane ale echipajului.

MARŢI, 28 DECEMBRIE 2021, 08:18

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Avionul american tip B-25 Mitchell a fost doborât pe 10 iulie 1943 de către armata naziștilor condusă de Adolf Hitler, odată cu lansarea invaziei din Sicilia, Italia, misiunea cu numele de cod Operațiunea Husky, potrivit Daily Mail.

La fața locului au fost găsite și posibilele rămășite umane, care ar putea duce la identificarea aviatorilor care făceau parte din echipajul bombardierului B-25, ale căror cadavre nu au fost găsite niciodată.

Fără îndoială, ”nu se va ști cu siguranță dacă rămășițele umane descoperite sunt cu adevărat ale aviatorilor americani, până când cercetătorii criminaliști nu vor examina în detaliu ceea ce s-a găsit”, anunță Pentagon-ul.

Bombardierul B-25 a fost descoperit în urma săpăturilor efectuate în apropiere de localitatea Sciacca, aflată pe coasta de sud-vest a Siciliei, Italia, loc care a fost identificat ca posibil loc de prăbușire al avionului, în 2017, scrie ziare.com.

Bombardierul B-26 Mitchell american, cu un echipaj de 6 aviatori, a fost una dintre cele 52 de pierderi aeriene în regiune, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, un membru al echipajului a fost găsit imediat și a fost îngropat în cimitirul orașului, dar ceilalți cinci militari au rămas dați dispăruți.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă