Descoperire șocantă într-un magazin Kaufland România. Ce au găsit autoritățile la prima vedere

3 săptămâni in urmă 11

Descoperire șocantă într-un magazin Kaufland de la noi din țară, în urma controalelor ANPC. În data de 15 noiembrie inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploiești au făcut mai multe verificări la unul dintre supermarketuri.

Descoperire șocantă într-un magazin Kaufland România

Astfel, inspectorii de la Protecția Consumatorilor dorit să vadă modul în care se respectă legislația aflată în vigoare la supermarketul Kaufland din Câmpina. Controlul inspectorilor a scos la iveală mai multe nereguli importante.

În urma neregulilor constatate, s-a aplicat și o amendă contravențională ce are valoarea de 20.000 de lei.

”A fost oprită temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, o cantitate de 500 kg produse alimentare în valoare totală de  8600 lei” au spus reprezentanții instituției coordonată de comisarul Sef Regiunea Sud Muntenia, pe nume Augustin Georgescu.

Printre principalele abateri de la legislație s-a numărat și faptul că produsele alimentare nu erau depozitate în spații igienizate. În plus, vitrinele frigorifice pentru congelare produse din carne și legume, dar și vitrinele frigorifice pentru refrigerare lactate și ouă au fost scoase din uz până ce deficiențele se vor remedia.

 Kaufland Timișoara, amendat de Black Friday

Zilele trecute ANPC – Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a spus că a amendat un supermarket Kaufland din Timişoara, deoarece în urma unui control, s-au descoperit mai multe nereguli, chiar și ţepe de Black Friday.

Conform ANPC, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor CJPC Timiș a controlat vineri, 12 noiembrie 2021, ofertele speciale de produse alimentare și nealimentare de la magazinul Kaufland Timișoara, dar și zona în care se comercializează mici, grătare sau cârnați prăjiți. S-au descoperit, în urma controalelor, că la 18 din cele 28 de produse alimentare și nealimentare care au fost prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, produsele erau comercializate la același preț ca înainte de campania de Black Friday. Iar la toneta de mici din parcarea supermarketului controlat s-au găsit:

utilizarea unui cuptor necurăţat si neigienizat, care avea resturi alimentare arse si  depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor grătare electrice necurăţate, neigienizate, prezenţa unor ventilatoare, în spaţiul de frig, necurăţate şi neigienizate, dar și două vitrine de frig şi una caldă în care erau depozitate diverse sortimente de mezeluri, brânzeturi, precum și preparate calde, care nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

„Ca urmare a depistării acestor nereguli, echipa CJPC Timiş a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi a dispus următoarele măsuri complemetare: oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine; oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică de la Kaufland Timişoara”, a transmis ANPC.

The post Descoperire șocantă într-un magazin Kaufland România. Ce au găsit autoritățile la prima vedere appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă