Descoperire senzațională în adâncul oceanului: Creatură ciudată cu 555 de dinți VIDEO

2 săptămâni in urmă 34

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 02:00

0 citiri

 Creatură ciudată cu 555 de dinți VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au făcut o descoperire extraordinară în adâncul oceanului: o creatură ciudată care dispune de numai puțin 555 de dinți! Experții marini, care au studiat bizarul pește denumit lingcod, au constatat cu stupoare că el își pierde 20 dintre aceștia pe zi, dar ei cresc la loc.

Animalul marin are nevoie de niște dinți ascuțiți, puternici, pentru a-și devora prada, constituită din somoni, crabi și calmari, potrivit publicației britanice Daily Mail.

”Fiecare suprafață osoasă a guriii acestor pești lingcod este acoperită de dinți”, a spus Karly Cohen, doctorand în biologie de la Universitatea din Washington și autorul principal al studiului.

Dinții creaturii sunt foarte bine folosiți, iar peștii cresc până la o lungime de 1,5 metri și o greutate de aproximativ 60 de kilograme. Această specie marină este un prădător feroce, care mănâncă aproape orice din ocean, inclusiv heringi, somoni, crabi, calmari și chiar caracatițe mai mici.

Milioane de creaturi Joro, cu opt picioare, invadează un stat american: Parcă suntem în filmul de groază ”Arachnophobia” VIDEO

Codul este originar de pe coasta de vest a Americii de Nord, putând fi văzut din Golful Alaska și până la Baja, California, în Oceanul Pacific. El are două rânduri de fălci, unele principale și altele ”faringiene”, ultimele fiind folosite pentru a mesteca mâncarea.

Experții marini au studiat peștii lingcod într-un rezervor special de la Laboratoarele Friday Harbor ale Universității Washinghton. Ei au observat că aceste creaturi și-au pierdut și înlocuit, în același timp, dinții, în proporție de 3% din total, adică aproximativ 20 dintre ei, în fiecare zi.

Descoperirea care surprinde lumea: Fenomenul formidabil prin care continentele au scos ”capul” din apă VIDEO

Citeste si:

Cum am ajuns să ne obișnuim cu ”lideri” inepți, inculți, impostori și răi cu poporul

La alții o fi fost altfel, dar la noi, în România, regimul politic comunist a căzut din cauză că nu oferea niciun viitor. Adică, nu a căzut datorită revoluției anti-comuniste...

 “Întotdeauna se găsesc soluţii”

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor a declarat, marţi seară, 16 noiembrie, că nu se pune problema să nu se mai plătească pensiile şi salariile până la sfârşitul acestui an...

Sursa: Ziare.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă