Descoperire revoluționară în Statele Unite: Combustibil pe bază de plante VIDEO

1 lună in urmă 23

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 05:00

76 citiri

 Combustibil pe bază de plante VIDEO

După patru ani de cercetări, oamenii de știință de la Universitatea Georgia din Statele Unite au reușit să dezvolte un combustibil revoluționar pe bază de plante, care ar reduce cu aproape 70% emisiile de carbon. Acesta ar deveni un produs durabil pentru avioane, care ar înlocui kerosen-ul folosit în prezent.

Acest nou combustibil este produs dintr-o plantă de muștar denumită Brassica carinata și ar diminua în mod semnificativ impactul zborurile aeriene asupra mediului, potrivit Euronews.

Cercetarea, care a fost condusă de Puneet Dwivedi de la Universitatea Georgia, arată că acest nou combustibil este sustenabil pentru aviație și ar putea ”schimba jocul” în această industrie, înlocuind combustibilul petrolier.

Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO

”Combustibilul produs din planta Brassica carinata ar putea ajuta la reducerea amprentei de carbon al sectorului aviatic, creând în același timp oportunități economice și îmbunătățind fluxul de servicii ecosistemice”, a spus Dwivedi, profesor la Warnell School.

Trebuie menționat faptul că industria aviatică din Statele Unite trimite în atmosferă 2,5% din toate emisiile de dioxid de carbon din țară și este responsabilă de 3,5% din încălzirea globală.

Celebrul Sir David Attenborough avertizează omenirea: ”Lumea se îndreaptă spre o catastrofă, cu adevărat” VIDEO

În programul său de reducere a emisiilor de carbon, președintele american Joe Biden și-a stabilit ca obiectiv, scăderea cu 20% a acestora din domeniul aviației până în anul 2030 și de a atinge nivelul 0, până în 2050.

Citeste si:

Scenariile pentru votul guvernului Ciucă. Ce se va întâmpla în cazul în care executivul pică a doua oară

PNL a hotărât joi noaptea, 28 octombrie, să forțeze votul pentru un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă deși atât PSD cât și USR au anunțat că nu îl susțin. Dacă executivul va...

 "Domnului Iohannis i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24. El a spus că șeful statului a reușit să ajungă...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă