Descoperire privind găurile de vierme: Portaluri de călătorie în timp și spațiu VIDEO

2 săptămâni in urmă 41

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 02:22

40 citiri

 Portaluri de călătorie în timp și spațiu VIDEO

O gaură de vierme este o poartă de acces, o scurtătură dintre două universuri, noțiune care a fost introdusă pentru prima dată în anul 1935 de celebrul fizician Albert Einstein. Acum, o nouă teorie a lui Pascal Koiran de la Universitatea din Lyon susține că găurile de vierme ar putea fi niște intrări stabile printr-un tunel de spațiu-timp.

Descoperirea contrazice predicțiile anterioare care susțineau că aceste ”poteci scurte” ipotetice dintre găurile negre, prin spațiu și timp s-ar prăbuși instantaneu, potrivit Science Alert.

Marea schimbare propusă de fizicianul francez vine deoarece micile diferențe din matematica relativității, care este folosită pentru a descrie astfel de găuri de vierme, ajung să modifice dramatic imaginea noastră generală asupra modului, în care aceasta se comportă.

În timp ce regulile relativității generale sunt fixe, teoria în sine oferă multă libertate de a prezenta acele coordonate, în mod matematic. Fizicienii numesc aceste descrieri diferite ca metrice.

Noua lucrare a lui Koiran, care va fi publicată în Revista de fizici moderne, a propus o soluție radicală în legătură cu enigma găurii de vierme a găurii negre. El a modelat acest fenomen folosind metrica Eddington-Finkelstein.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Astfel, fizicianul susține că o particulă poate străbate o gaură de vierme ipotetică. El a descoperit că aceasta poate intra în tunelul găurii de vierme și poate scăpa prin cealaltă parte, totul într-o perioadă finită de timp.

Un alt fizician celebru, Michio Kaku, susține că ”nimeni nu a căzut într-o gaură neagră, de aceea noi nu putem verifica teoria. Este o teorie, pe care nu am experimentat-o încă. Ea spune că nu vei muri când vei pătrunde într-o gaură neagră, dar există o probabilitate finită de a ieși din ea și probabil vei intra într-un punct diferit din spațiu și timp”, a spus cunoscutul profesor de la City College din New York, Statele Unite.

Cercetarea extraordinară care uimește lumea: Obiectul extraterestru, unde pot trăi 8 miliarde de oameni VIDEO

Citeste si:

Cum am ajuns să ne obișnuim cu ”lideri” inepți, inculți, impostori și răi cu poporul

La alții o fi fost altfel, dar la noi, în România, regimul politic comunist a căzut din cauză că nu oferea niciun viitor. Adică, nu a căzut datorită revoluției anti-comuniste...

 “Întotdeauna se găsesc soluţii”

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor a declarat, marţi seară, 16 noiembrie, că nu se pune problema să nu se mai plătească pensiile şi salariile până la sfârşitul acestui an...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă