Descoperire nemaipomenită în trupul oamenilor: Un nou organ găsit în corpului uman

3 săptămâni in urmă 37

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 04:50

76 citiri

 Un nou organ găsit în corpului uman

Deși cercetările din ultimii 100 de ani din domeniul anatomiei păreau că au aflat totul despre organismul uman, iată că nu este așa. Acum, o echipă de la Universitatea Basel din Elveția a descoperit ceva neștiut în corpul uman, un nou strat muscular în maxilar.

Acesta reprezintă o a treia secțiune, mai profundă, a mușchiului maseter, el fiind denumit stratul coronoid al maxilarului inferior, potrivit Science Alert.

Cercetătorii au analizat mai mult de două duzini de capete umane – inclusiv un subiect viu – și au stabilit în baza unui studiu, că mușchiul maseter are trei secțiuni distince, nu două cum se știa până acum.

”Această secțiune profundă a mușchiului maseter se distinge clar de celelalte două straturi, în ceea ce privește cursul și funcția sa”, a spus Szilvia Mezey, de la Departamentul de biomedicină al Universității din Basel, Elveția.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Denumirea Musculus masseter pars coronidea sau secțiunea coronoidă a maseterului, a fost propusă de către cercetători, deoarece ea se atașează de procesul muscular al maxilarului inferior, osul mandibulei.

”Deși, în general, se presupune că cercetările anatomice din ultimii 100 de ani nu au lăsat nimic neanalizat în corpul uman, descoperirea noastră este ca și cum zoologii ar fi găsit o nouă specie de vertebrate”, a spus Jens Christoph Turp de la Universitatea Basel.

Descoperire extraordinară în Spania, pe fundul oceanului: Templul antic al lui Hercule pierdut de 2.900 de ani VIDEO

Descoperirea în sine înseamnă mai mult decât o actualizare a înregistrărilor anatomice: după studii suplimentare, identidficarea acestui nou strat muscular ar putea ajuta la tot felul de proceduri chirurgicale și tratamente terapeutice, care implică maxilarul inferior.

Citeste si:

Marea Britanie este aproape să descopere secretele îmbătrânirii. Experiment neobișnuit lansat departe de Pământ VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie sunt gata să descopere secretele îmbătrânirii dintr-o cercetare care are un cost de 1,2 milioane de lire sterline....

 Metoda simplă care te protejează de boli la bătrânețe

Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Australia au făcut o descoperire extraordinară legată de îmbătrânire, care reduce semnificativ riscul de boli la vârste înaintate....

Digi24.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă