Descoperire neașteptată despre metabolismul oamenilor: Cum sunt arse caloriile la 20, 60 sau 90 de ani

2 luni in urmă 25

Oamenii trec prin multe faze și schimbări fiziologice de-a lungul vieții, odată cu trecerea anilor spre maturitate și bătrânețe. Acum, oamenii de știință americani au făcut o descoperire importantă legată de metabolism, aceea că el se menține constant între 20 și 60 de ani, începând să scadă doar după această vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Durham, North Carolina, Statele Unite, au testat peste 6.600 de persoane de diferite vârste, de la naștere și până la sfârșitul vieții, pentru a vedea cum evoluează metabolismul, potrivit Daily Mail.

Ei au descoperit că cea mai mare rată de ardere a caloriilor se înregistrează în rândul sugarilor, iar metabolismul rămâne constant de la 20 la 60 de ani.

”Există o mulțime de schimbări fiziologice care apar odată cu avansarea în vârstă și îmbătrânirea, gândiți-vă la pubertate, menopauză și alte faze ale vieții. Ceea ce este ciudat este că momentul ”etapelor noastre ale vieții metabolice” nu pare să se potrivească cu acele trepte tipice”, a spus Herman Pontzer, antropolog la Universitatea Duke.

În studiul realizat, experții au analizat media totală de calorii arse zilnic de peste 6.600 de persoane din 29 de țări diferite, care aveau vârste cuprinse între o săptămână și până la 95 de ani.

Spre deosebire de multe alte studii anterioare privind metabolismul, la scară largă, cercetătorii au dorit să știe care este energia pe care corpul uman o folosește nu doar pentru a îndeplini funcțiile vitale, cum ar fi respirația, pomparea sângelui și digestia alimentelor, ci și restul activităților.


Misterul descifrat în adâcurile lacului Huron: Pământul și-a micșorat viteza de rotație, afectând conținutul de oxigen VIDEO

Acele lucruri esențiale vieții consumă doar 50-70% din caloriile pe care corpul le arde zilnic, restul sunt întrebuințate în alte moduri, precum plimbarea câinelui, antrenamentul sportiv, la spălarea vaselor sau chiar în gândire.

Prin colectarea datelor din întreaga durată a vieții, echipa de cercetători a ajuns la câteva concluzii neașteptate. Majoritatea oamenilor ar indica adolescența și vârsta adultă perioada de vârf a vieții, în care metabolismul era la maximum.

Creatură necunoscută cu 30 de tentacule descoperită pe fundul oceanului. A fost filmată în premieră mondială VIDEO

Cu toate astea, experții au descoperit că ratele metabolice au fost mai mari în rândul sugarilor. Un copil de până la un an, arde cu 50% mai multe calorii, comparativ cu mărimea corpului său decât o face un adult.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă