Descoperire istorică neobișnuită: Un continent misterios scufundat, găsit pe fundul Pacificului VIDEO

2 luni in urmă 24

O echipă internațională de oameni de știință a făcut o descoperire neobișnuită, găsind un al 8-lea continent scufundat, care are o vechime de aproximativ 1 miliard de ani. El a fost denumit Zeelandia și este ascuns lângă Australia, în adâncul Oceanului Pacific.

Noile cercetări susțin că 94% din Zeelandia este scufundată, iar stabilirea vârstei continentului și cartografierea acestuia a fost un proces dificil pentru geologi. La aproximativ 1.000 de metri adâncime, în Pacificul de Sud, se găsește o bucată uriașă de pământ de 5 milioane de kilometri pătrați, care reprezintă mai mult de jumătate din actuala suprafață a Australiei, potrivit Yahoo News.

”Nu este ca un munte, o țară sau o planetă. Nu există un organism oficial, care să aprobe statutul de continent”, a declarat Nick Mortimer, un geolog, care a condus cercetările din Noua Zeelandă.

Grupul GNS Science a sugerat că un continent ar trebuie să aibă niște limite clar definite, să ocupe o zonă mai mare de 1 milion de kilometri pătrați, să fie așezat deasupra scoarței oceanice și să aibă o crustă mai groasă decât cea oceanică. Zeelandia îndeplinește toate aceste cerințe.

”Dacă ar fi să golești toate oceanele, atunci Zeelandia s-ar remarca printr-un platou bine definit, de înaltă calitate, deasupra fundului oceanului”, a explicat Mortimer. La cercetare au participat oameni de știință din Noua Zeelandă, Statele Unite, Australia și Germania.

Descoperire uimitoare, la 18 metri sub piramidă: ”De 1.800 de ani stau neatinse acolo” VIDEO

Aproximativ 94% din această structură este subacvatică, ascunsă sub Noua Zeelandă și în adâncul Oceanului Pacific, s-ar fi scufundat în urmă cu aproximativ 30 – 50 de milioane de ani, după ce s-a rupt de Gondwana.

”Acest nou studiu marchează ultimul continent. Nu mai există nicio îndoială, că trăim pe vârful unui continent”, a spus Rose Turnbull, geolog din Noua Zeelanda, co-autor al cercetării.

Comoara nedescoperită de pe fundul oceanelor: Valorează peste 1.000 de trilioane de dolari VIDEO

O parte a misiunii lui Turnball a fost aceea de a crea o hartă 4D a coastei de vest a Zeelandei, pentru a vizualiza cum arată această structură scufundată și cum s-a schimbat ea în timp.

Citeste si:

Țara care a decis să intre în lockdown din cauza unui singur caz de COVID

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă