Descoperire incredibilă, la 2.000 de metri adâncime în ocean: Creatura portocalie care își schimbă forma VIDEO

2 luni in urmă 57

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare acvatică din Monterey Bay (MBARI), Statele Unite au făcut o descoperire remarcabilă, o creatură marină strălucitoare, care își schimbă forma. Cercetătorii au folosit un submarin pe coasta Californiei, pentru a studia Oceanul Pacific, la 2.000 de metri adâncime.

Peștele-balenă, având o culoare ciudată, portocalie, este renumit printre biologi, pentru diferitele sale transformări ale corpului. El începe ca o larvă, cu o coadă lungă, apoi se schimbă pe măsură ce devine adult, însă evoluția diferă în funcție de sex, potrivit Daily Mail.

Creatura, care a năucit cercetătorii timp de 100 de ani, a fost văzut ”pe jumătate înotând, pe jumătate alunecând” în luminile submarinului din largul golfului Monterey. Observarea peștelui-balenă este una foarte rară, doar de 18 ori a fost scrutat în 34 de ani de explorări pe fundul oceanului, relatează LiveScience.

”Peștii-balenă sunt foarte rar văzuți vii în adâncuri, așa că rămân multe mistere cu privire la această specie remarcabilă. Cu fiecare scufundare, descoperim mai multe mistere și le descifrăm pe altele”, se scrie pe contul MBARI de pe Twitter.

Atât de puține lucruri se știu despre viața peștelui-balenă, la un secol și mai bine, după descoperirea sa din 1895 de către doi oameni de știință de la Institutul Smithsonian. Iar evoluția lor este de-a dreptul uimitoare, adultul mascul dezvoltă un bot mare, își pierde stomacul și esofagul, care sunt înlocuite de organele sexuale și de un ficat uriaș.

Creatură necunoscută cu 30 de tentacule descoperită pe fundul oceanului. A fost filmată în premieră mondială VIDEO

În schimb, femela adult are un aspect asemănător unei balene, putând avea nuanțe de portocaliu sau roșu, crescând mai mare decât masculii. Ea a fost cea observată acum pe fundul Oceanului Pacific.

”Este o descoperire incredibil de interesantă. Răspunsul la descifrarea puzzle-ului a fost chiar sub ochii noștri tot timpul. Trebuia doar să îi studiem mai atent”, a spus Dave Johnson de la Institutul Smitsonian.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă