Descoperire incredibilă făcută de arheologi! Trupurile a doi bărbați, bine conservate, au fost găsite în ruinele orașului Pompei

3 luni in urmă 20

Trupurile a doi bărbați au fost descoperite, bine conservate, în ruinele orașului Pompei. Aceștia au decedat în urma erupției vulcanului Vezuviu, care a distrus anticul oraș din Italia.

Erupția vulcanului a avut loc pe data de 24 august 79 d.Hr.

Ruinele orașului Pompei au fost descoperite abia în anul 1748.

Trupurile a doi bărbați, bine conservate, au fost găsite în ruinele orașului Pompei

Potrivit celor de la Reuters, unul dintre trupuri aparține unui bărbat de rang înalt, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Acesta încă mai avea, pe gât, urmele unei pelerine din lână.

Celălalt trup a fost, cel mai probabil, al unui sclav cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani. Acesta purta o tunică și avea mai multe vertebre rupte.

„Aceste doua victime erau probabil în căutarea unui adăpost când au fost spulberate de curentul piroclastic aproximativ la ora 9 dimineața. Au murit prin șoc termic, după cum demonstrează picioarele și mâinile inclestate”, a spus Massimo Osanna, directorul sitului arheologic.

Dantura și oasele celor două trupuri s-au conservat foarte bine. Rămășițele au fost găsite în Civita Giuliana, într-o încăpere subterană din apropierea unei vile unde se fac săpături.

Dario Franceschini, ministru Culturii din Italia, a subliniat, într-un comunicat oficial, faptul că Pompei este „un loc incredibil pentru cercetare și studiu”.

The post Descoperire incredibilă făcută de arheologi! Trupurile a doi bărbați, bine conservate, au fost găsite în ruinele orașului Pompei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă