Descoperire impresionantă în Marea Roșie: o colonie de corali cu vârsta de peste 600 de ani

1 lună in urmă 17

Descoperire impresionantă de corali realizată în Marea Rosie. O colonie de corali cu vârsta de aproximativ 600 de ani şi o înălţime de 10 metri a fost identificată în insula Al-Waqadi din Arabia Saudită.

Descoperirea a fost făcută de experţi în ştiinţe marine şi mediu din cadrul "The Red Sea Development Company", care au făcut publice şi mai multe imagini.

Potrivit The Red Sea Development Company, citată de agenţia Xinhua, rarisima descoperire, cu o vârstă estimată la câteva sute de ani, măsurată prin mărimea şi numărul de inele care cresc anual pe structura exterioară a coloniei, este prima de acest gen din regiunea Mării Roşii, a comunicat compania, potrivit Digi24.ro.

Colonia le va permite oamenilor de ştiinţă să analizeze inelele recifelor de corali şi să afle mai multe despre temperatura oceanului din anii precedenţi şi despre compoziţia sa chimică.

The Red Sea Development Company este însărcinată să implementeze "Proiectul Marea Roşie", una dintre numeroasele iniţiative pe care regatul le-a lansat pentru a-şi diversifica economia.

Citeste si:

 ”Ticăloşilor, hotărâţi-vă ce vreţi”

 ”Mi-ar fi mai simplu să votaţi pentru menţinere”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă