Descoperire halucinantă a cercetătorilor americani: O nouă stare a apei, ceva nemaivăzut VIDEO

4 săptămâni in urmă 29

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 02:00

126 citiri

 O nouă stare a apei, ceva nemaivăzut VIDEO

Într-un studiu publicat în revista Nature Physics, o echipă de oameni de știință de la Universitatea Chicago din Statele Unite a descoperit o nouă stare de agregare a apei, pe lângă cele cunoscute: lichidă, solidă și gazoasă. Cercetătorii au denumit-o ”gheață superionică”, iar ea este creată în mod normal în miezul planetelor, precum Neptun și Uranus, dar se găsește și în adâncurile Pământului.

Cercetătorii conduși de Vitali Prakapenka, profesor la Universitatea din Chicago, au detaliat condițiile extreme necesare pentru a produce acest nou tip de gheață, potrivit CBS News.

În experimentul realizat de către oamenii de știință, apa a fost presată între două diamante, cel mai dur material de pe Pământ, pentru a reproduce presiunea intensă, care există în miezul planetelor.

Apoi, ei au folosit instalația Advanced photon source (APS) de la Laboratorul național din Lemont, Illinois, care generează fascicule de raze X de înaltă luminozitate, pentru a ”bombarda” cu laser diamantele, pentru a încălzi apa, arată studiul.

”Imaginați-vă un cub, o rețea cu atomi de oxigen la margini conectați cu hidrogenul, când se transformă în această nouă stare de agregare, superionică. Rețeaua se extinde, permițând atomilor de hidrogen să migreze în jur, în timp ce atomii de oxigen rămân stabili, în pozițiile lor”, a spus Prakapenka.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: S-a găsit o ”lume nouă ascunsă” în adâncuri VIDEO

Cercetătorii au descoperit că gheața a devenit mai puțin densă și a fost descrisă ca una de culoare neagră, deoarece a interacționat cu lumina. ”Este o nouă stare a materiei, așadar ea acționează ca un material nou și poate fi diferit de ceea ce credeam noi”, a afirmat cercetătorul de la Universitatea Chicago.

Experții au comunicat faptul că această gheață superionică nu există doar în interiorul planetelor îndepărtate, ci ea se găsește și în straturile interioare ale Pământului și joacă un rol în menținerea câmpurilor magnetice ale planetei noastre.

Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO

Citeste si:

 "Domnului Iohannis i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24. El a spus că șeful statului a reușit să ajungă...

Lista miniștrilor din Cabinetul Ciucă și programul de guvernare vor fi depuse, sâmbătă, la parlament

Programul de guvernare şi lista miniştrilor din Cabinetul Nicolae Ciucă vor fi depuse, sâmbătă, la parlament. Mai întâi, Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni în şedinţă în...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

ObservatorNews.ro

TelekomSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă