Descoperire fascinantă sub Antarctica: Milioane de creaturi descoperite în adâncuri VIDEO

5 zile in urmă 25

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 01:32

75 citiri

 Milioane de creaturi descoperite în adâncuri VIDEO

Oamenii de știință de la Institutul Alfred Wegener (AWI) din Bremerhaven, Germania, care au explorat gheața marină din Antarctica, au făcut o descoperire cu totul spectaculoasă pe fundul Mării Weddell. Ei au găsit numai puțin de 60 de milioane de cuiburi de pești în adâncuri, o lume necunoscută până acum, pe o arie vastă de aproximativ 238 de kilometri pătrați.

Cercetătorii de pe vasul german Polarstren au dat peste acest teren de reproducere a peștilor din întâmplare, când au efectuat observații de rutină cu o cameră video, care a filmat până la 535 de metri în adâncime, potrivit Independent.

Institutul german AWI a explorat Marea Weddell de la începutul anilor ’80, dacă până acum, la această descoperire impresionantă, nu a mai găsit decât mici grupuri de cuiburi de pești.

”Ideea că o zonă atât de mare de reproducere a peștilor de gheață (Channicthyidae) din Marea Weddell a fost nedescoperită anterior este total fascinantă”, a spus dr. Autun Purser, biolog la AWI.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

”După descoperirea spectaculoasă a numeroaselor cuiburi ai peștilor, ne-am gândit la o strategie la bordul navei, pentru a afla cât de mare era zona de reproducere”, a explicat cercetătorul.

S-a descoperit că zona descoperită era o destinație populară pentru focile din Marea Weddell. Cercetătorii au urmărit un număr de foci și au descoperit că 90% din scufundările lor erau în jurul cuiburilor.

China anunță o descoperire epocală pe Lună. Nici NASA nu a reușit așa ceva VIDEO

Experții marini au spus că descoperirea acestor zone de reproducere va pune problema îmbunătățirii conservării marine din Antarctica și restricționarea unor activități umane în regiune.

Citeste si:

 Savanții au dat linia timpului istoriei cu 30.000 de ani înapoi

O echipă internațională de oameni de știință, condusă de profesorul Céline Vidal de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a făcut o descoperire impresionantă legată de cea mai...

Fosila celui mai mare dragon de mare, descoperită în Marea Britanie. Are 10 metri și doar craniul cântărește o tonă VIDEO

Oamenii de ştiinţă au salutat una dintre ''cele mai mari descoperiri'' din istoria paleontologiei britanice, după ce rămăşiţele fosilizate cu cele mai mari dimensiuni ale unui ''dragon de...

Adevarul.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă