Descoperire fabuloasa in apropiere de Pompei: Arheologii au gasi o trasura ceremoniala antica

1 lună in urmă 2

Arheologii au scos la iveala o trasura ceremoniala unica din perioada romana in timpul sapaturilor la o vila situata la marginea orasului Pompei, ingropat de o eruptie vulcanica in anul 79 d.Hr., informeaza Reuters.

Trasura cu patru roti, realizata din fier, bronz si cositor si aflata intr-o excelenta stare de conservare, a fost descoperita langa grajdurile unei vile antice din Civita Giuliana, la aproximativ 700 de metri nord de zidurile orasului Pompei.

Massimo Osanna, directorul sitului arheologic Pompei, a declarat ca trasura este primul vehicul de acest fel descoperit in zona, in conditiile in care pana in prezent arheologii scosesera la iveala doar vehicule utilizate pentru transport si munca, nu si pentru ceremonii.

"Este o descoperire extraordinara care ne face sa intelegem mai bine lumea antica", a subliniat Osanna, adaugand ca trasura ar fi "insotit momente festive din viata comunitatii, precum paradele si procesiunile".

Ministerul Culturii a calificat descoperirea drept "unica, fara precedent in Italia".

Pompei, situat la 23 de kilometri sud-est de Napoli, avea o populatie de aproximativ 13.000 de locuitori cand a fost ingropat sub cenusa, in urma unei eruptii a Vezuviului.

Aproximativ doua treimi din orasul antic care se intindea pe o suprafata de 66 de hectare au fost pana in prezent scoase la iveala. Ruinele sale au fost descoperite de-abia in secolul al XVI-lea, iar sapaturile organizate au inceput in jurul anului 1750.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă