Descoperire extraordinară în Egipt: Secrete ce ies la lumină după 3200 de ani VIDEO

4 săptămâni in urmă 33

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 01:21

43 citiri

 Secrete ce ies la lumină după 3200 de ani VIDEO

Arheologii din Cairo au reușit, în urma unor săpături efectuate la celebra necropolă din Saqqara din Egipt, să facă o descoperire extraordinară din timpul lui Ramses cel Mare, de acum 3.200 de ani. Ei au găsit mormântul trezorierului oficial al faraonului, împreună cu blocuri de piatră gravate și coloane sculptate în forma lui Osiris, zeița morții și a reînvierii.

Fosta zonă Saqqara a fost folosită ca loc de înmormântare pentru capitala Memphis a Egiptului, timp de mai bine de 3.000 de ani. Oamenii de știință nu au găsit până acum rămășițele lui Ptah-M-Wia (și nici alte comori), care a deținut mai multe funcții importante în vremea unuia dintre cei mai puternici faraoni, potrivit Daily Mail.

Arheologul Ola Al-Ajezi a spus că mormântul lui Ptah-M-Wia este caracteristic tipurilor de morminte din regiune, cunoscute sub numele de temple-mormânt, care includ un edificiu ornat, urmat de una sau mai multe curți.

Au fost descoperite numeroase blocuri de piatră gravate, îngropate în nisip, precum și coloane sub forma lui Osiris și picturi murale care arată oameni mergând cu animalele la sacrificare.

Descoperire biblică în Israel, una dintre cele mai importante din ultimii 50 de ani: Vorbește despre Maria Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos VIDEO

”Toate aceste piese arheologice vor fi studiate, pentru ca ulterior să fie așezate înapoi, în locurile originale din mormânt”, a spus Al-Ajezi. Inscripțiile găsite în necropolă indică faptul că Ptah-M-Wia a deținut mai multe funcții de conducere în timpul faraonului Ramses cel Mare, care a domnit între anii 1279 și 1213 î.Hr.

Al treilea faraon din dinastia a XIX-a a Egiptului, Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de Ramses cel Mare, a extins granițele imperiului său până în Siria, el fiind renumit pentru construcțiile sale monumentale de la Luxor și Karnak.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Citeste si:

 „Noaptea minţii. Arată o lipsă totală de empatie”

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban cataloghează drept „noaptea minţii” vizita preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei sale Carmen Iohannis la piramide, cu ocazia vizitei în Egipt,...

Vizita lui Ceaușescu la piramidele egiptene. Cadourile opulente primite de la oficilalii din Cairo FOTO

Klaus Iohannis nu este primul președinte român care a vizitat piramidele egiptene. Nicolae Ceaușescu a făcut-o cu prilejul vizitei de stat în Egipt, care avut loc între 2-6 aprilie 1972....

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă