Descoperire excepțională în interiorul Pământului: Anomalia misterioasă din adâncurile planetei VIDEO

2 săptămâni in urmă 29

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 02:00

0 citiri

 Anomalia misterioasă din adâncurile planetei VIDEO

O echipă de oameni de știință din Australia, Statele Unite și Canada a făcut o descoperire neobișnuită în interiorul Pământului, la aproximativ 2.900 de kilometri adâncime. Geologii au găsit în profunzimea planetei structuri misterioase în apropierea miezului, care ar putea fi cauzate de impactul unui obiect cosmic asupra Terrei, în urmă cu 4,5 miliarde de ani.

Resturile chimice din primele zile ale formării planetei noastre ar putea fi prezente încă în preajma nucleului Pământului, conform noilor cercetări, iar descoperirea ne-ar putea îmbunătăți înțelegerea fenomenelor produse de plăcile tectonice din adâncuri, potrivit Science Alert.

Echipa de cercetători de la Universitățile din Canberra, Australia, din Arizona, Utah, ambele din Statele Unite și din Calgary, Canada, compară aceste resturi cu bulgării de făină de pe fundul unui bol de aluat, elemente care nu au fost bine amestecate de-a lungul a miliarde de ani, care apar ca niște anomalii la citirile undelor seismice.

”Această descoperire ne schimbă viziunea asupra originii și dinamicii regiunilor cu viteză ultra scăzută. Am găsit că acest tip de zonă poate fi explicat prin eterogenitățile chimice create chiar la începutul istoriei Pământului și încă nu sunt bune amestecate, după 4,5 miliarde de ani de convecție a mantalei”, a spus Surya Pachhai de la Universitatea Națională din Canberra, Australia și autorul principal al studiului publicat în revista Nature Geoscience.

Modul în care undele seismice călătoresc prin mantaua și scoarța Pământului ne oferă indicii privind compoziția lor, dar măsurarea la aproximativ 2.900 de kilometri adâncime, în rocă, nu este deloc ușoară.

Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

Oamenii de știință au comparat citirile reale luate de sub Marea de corali dintre Australia și Noua Zeelandă, cu simulările pe calculator. Astfel, experții au constatat că această secțiune din interiorul planetei este alcătuită din mai multe straturi, ceea ce nu s-a știut până acum.

Această stratificare ar fi putut fi cauzată de un obiect planetar de dimensiunea lui Marte, care s-a izbit de Pământ, în perioada sa timpurie de formare. Se crede că evenimentul violent a aruncat resturi în spațiu, care au dus la formarea Lunii.

Fenomen nevăzut petrecut în Antarctica: Omenirea are un scut protector neștiut VIDEO

Citeste si:

 Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

Oamenii de știință de la Instituția Oceanografică Woods Hole din Massachusetts, Statele Unite au făcut o descoperire extraordinară, găsind un pasaj secret subteran de proporții. Acest...

 Un element ieșit din adâncuri, găsit într-o capsulă a timpului

O echipă de oameni de știință americani a făcut o descoperire impresionantă din interiorul Pământului, în urma cercetărilor efectuate în punctele geologice din Islanda și Insulele...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă