Descoperire excepțională în adâncul Canalului Mânecii: Un oraș pierdut în istorie găsit pe fundul oceanului VIDEO

1 săptămână in urmă 40

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 04:00

92 citiri

 Un oraș pierdut în istorie găsit pe fundul oceanului VIDEO

Arheologii au fost cu adevărat impresionați, atunci când au făcut o descoperire istorică pe fundul Oceanului Atantic, în Canalul Mânecii. Ei au găsit un oraș pierdut, lângă insula Wight, care datează din perioada când Marea Britanie era încă legată de uscat de continentul european.

Alunecările de teren din Norvegia, cunoscute sub numele de Storegga Slides, au declanșat în acea vreme, în urmă cu mai bine de 8.000 de ani, un tsunami uriaș în Oceanul Atlantic de Nord, transformând Marea Britanie într-o insulă, potrivit Express.

Organizația Maritime Archaeological Trust a folosit tehnologie de ultimă oră pentru a observa structurile de pe fundul oceanului. Astfel s-a descoperit ”un oraș antic fantomatic”, care a fost pur și simplu pierdut în istorie.

Canalul de televiziune National Geographic a realizat un film documentar, care a prezentat descoperirea vechiului oraș aflat în adâncul Canalului Mânecii, lângă insula Wight, în apropierea coastelor din Anglia.

”Acolo, există un fel de structură. Arată ca niște straturi de lemn. Pare că stăm într-un oraș fantomă străvechi, dar sub apă”, a spus Albert Lin la National Geographic.

Arheologul și directorul Maritime Archaeological, Garry Momber a explicat modul în care lemnul a fost atât de bine conservat în timp.

Vietăți ce pot ucide oamenii cu o singură înțepătură: Descoperire incredibilă pe plajele din Marea Britanie VIDEO

”Ei bine, ce s-a întâmplat cu asta, este că, pe măsură ce nivelul mării a crescut deasupra lemnului, l-a acoperit cu nămol și i-a luat tot oxigenul și doar așa s-a păstrat. Structurile au o ”semnificație internațională”.

Vechiul oraș are 8.000 de ani. Acum avem dovezi fără echivoc ale activității umane la locul respectiv. Au fost oameni aici, care făceau lucruri în mod activ și erau destul de harnici”.

Descoperire de răsunet în Egipt: A stat ascuns sub nisip 4.500 de ani și de-abia acum a fost găsit VIDEO

Este singurul astfel de sit istoric din Marea Britanie, iar multe artefacte descoperite în orașul scufundat sunt depozitate la Centrul britanic de cercetare al sedimentelor oceanului.

Citeste si:

 Ce puteau face oamenii în urmă cu 150.000 de ani

Arheologii din Maroc au dezvăluit joi, 18 noiembrie 2021, că au făcut o descoperire impresionantă, ”cu implicații enorme în istoria umanității”. Astfel, ei au anunțat că au găsit în...

 Dovezi importante care confirmă scrierile din Biblie

Arheologii de la Autoritatea de Antichități (IAA) au făcut o descoperire impresionată în pădurea Lachist, situată la aproximativ 60 de kilometri de Ierusalim, în Israel. Ei au anunțat că...

Adevarul.ro

ObservatorNews.ro

TelekomSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă