Descoperire epocală făcută de doi scafandrii din Florida: Au dat peste osul uriaş al unui mamut, vechi de peste 100.000 de ani

1 săptămână in urmă 11

De Monica Palade.
Publicat: 04.05.2021, 15:30.
Actualizat: 04.05.2021, 15:32

Descoperire uluitoare făcută de doi scafandri din Florida. Aceştia au dat peste un os uriaş de mamut, ce datează probabil din Epoca de gheaţă.

Descoperire epocală făcută de doi scafandri: Au dat peste osul uriaş al unui mamut, vechi de peste 100.000 de ani

Instagram/Facebook

Derek Demeter și Henry Sadler au dat peste obiectul lung de 1,2 metri și greu de aproape 25 de kilograme în râul Peace. ”M-a strigat, mi-a spus ”hei, Derek. Am găsit ceva!” Oh, Doamne, a fost foarte, foarte tare”, a povestit Derek Demeter.

Oamenii cred că osul datează dintr-o perioadă cuprinsă între 2,6 milioane și 10.000 de ani în urmă şi că ar fi aparţinut unui mamut columbian.

O descoperire epocală

“Acesta este mult mai dens, așa că credem că este undeva la mijloc. Probabil că are o vechime de 100.000 de ani. Este la fel ca astronomia, e o călătorie în timp. Te joci cu imaginația, așa că te duci mereu mai departe spunând ”uau, oare ce o să se întâmple de această dată?”, a declarat Demeter pentru FOX.

În calitate de paleontologi amatori, cei doi au dezgropat mai multe oase preistorice. În aceeași zi, au descoperit părți ale unui rechin dispărut și dintele unui tigru cu dinți sabie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă