Descoperire epocală a astronomilor: Prima lume extraterestră găsită vreodată, în afara Sistemului Solar VIDEO

1 lună in urmă 24

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 02:00

0 citiri

 Prima lume extraterestră găsită vreodată, în afara Sistemului Solar VIDEO

O echipă de oameni de știință de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian din Cambridge, Statele Unite, a făcut o descoperire impresionantă în premieră mondială: o lume extraterestră situată în afara Sistemului Solar. Planeta a fost observată în galaxia Messier 51 cu ajutorul telescopului spațial Chandra X-Ray al NASA.

Această nouă lume extraterestră se găsește la aproximativ 28 de milioane de ani-lumină distanță de Calea Lactee. Circa 5.000 de ”exoplanete”, corpuri care orbitează în jurul stelelor lor, au fost descoperite până acum, dar toate sunt localizate în galaxia noastră Milky Way, potrivit BBC News.

Dr. Rosanne Di Stefano și colegii săi de la Centrul Harvard-Smithsonian au căutat scăderi ale luminozității razelor X primite de la un tip de obiect, cunoscut sub numele de binar luminos.

Aceste corpuri conțin de obicei o stea neutronică sau o gaură neagră, care se alimentează cu gaz de la steaua sa însoțitoare, care orbitează în apropiere. Membrii echipei de cercetători au folosit o tehnică de observare a planetelor în tranzit, pentru a detecta această nouă planetă găsită.

O minge de foc misterioasă a lovit pământul în Statele Unite: Experții au avut o mare surpriză când au identificat-o VIDEO

”Metoda pe care am dezvoltat-o și am folosit-o este singura cale implementată în prezent pentru a descoperi sisteme planetare din alte galaxii”, a declarat dr. Di Stefano.

Universul este vast și acesta este motivul pentru care ar trebuie să ne așteptăm să descoperim planete nu numai în galaxia noastră Calea Lactee, dar și în altele, la distanțe mai mari.

Exoplanetele descoperite până acum de astronomi au fost numai din Sistemul Solar, aproape toate fiind situate la aproximativ 3.000 de ani-lumină de Pământ, conform Interesting Engineering.

Cercetătorii au admis faptul că este nevoie de mai multe date pentru a verifica noua lume extraterestră descoperită. De aceea, Di Stefano a spus că noua generație de telescoape optice și în infraroșu nu va fi capabilă să compenseze probleme legate de ”aglomerația” din univers și de întuneric, așa că observațiile cu raze X, ar rămâne probabil metoda principală de detectare a planetelor din alte galaxii.

Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea: Universul a fost creat de extratereștri, în laborator VIDEO

Citeste si:

 ”Ești un jeg ordinar” VIDEO

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost surprins de copreședintele AUR, George Simion, în timp ce fuma în clădirea Parlamentului. Între cei doi parlamentari a avut loc un schimb dur de...

Cum arată PNL după prima lună sub conducerea lui Florin Cîțu. Guvern picat, partid fărâmițat și coaliție de guvernare compromisă

La o lună distanță după ce „echipa câștigătoare” din PNL prelua conducerea partidului, liberalii se confruntă cu o serie nesfârșită de bilanțuri negative. Guvernul a picat prin...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă