Descoperire astronomică neobișnuită: Extratereștrii pot exista pe noile lumi Hycean, care ar suporta viața VIDEO

2 luni in urmă 40

Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au făcut o descoperire neobișnuită, noi planete denumite Hycean care ar putea suporta existența extratereștrilor. Aceste corpuri spațiale sunt acoperite de oceane și bogate în hidrogen.

În ciuda faptului că astronomii au găsit că aceste planete Hycean au o atmosferă cu temperaturi ridicate, ele ar putea susține viața. Cercetătorii afimă că noile lumi descoperite ”ne măresc șansele să dăm peste o existență extraterestră”, potrivit Daily Mail.

În căutarea unor noi lumi dincolo de Pământ, echipa de astronomi de la Universitatea Cambridge a ales planete cu dimensiuni, masă, temperatură și compoziție a atmosferei similare cu planeta noastră.

Exoplantele locuibile sunt niște lumi fierbinți, acoperite cu oceane, atmosfere cu hidrogen și mai ușor de observat decât altele, fiind mai facil de detectat cu ajutorul telescoapelor actuale.

Dr. Nikku Madhusudhan de la Institutul de Astronomie de la Cambridge, care a condus cercetările, a declarat că ”se deschide o nouă cale de căutare a vieții, în altă parte, în univers”.

Descoperire istorică epocală: Comoara legendarului rege Solomon găsită în deșert VIDEO

Planetele descoperite permit o zonă locuibilă mult mai largă sau o regiune așa-zisă Goldilocks, în comparație cu cele similare Pământului. Majoritatea acestor noi lumi Hycean sunt planete, care au dimensiuni cuprinse între cea a Pământului și a lui Neptun.

Planetele Hycean pot fi de 2,6 ori mai mari decât planeta noastră și au temperaturi atmosferice de până la 200 de grade Celsius.

Descoperire istorică neobișnuită: Un continent misterios scufundat, găsit pe fundul Pacificului VIDEO

”Este foarte interesant faptul că că ar putea exista condiții locuibile, pe planete atât de diferite de Pământ”, a spus co-autorul studiului, Anjali Piette de la Universitatea Cambridge.

Citeste si:

 "Nu îmi mai răspunde nimeni"

Ciolacu anunţă că s-au adunat 20.000 de semnături pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Cât mai trebuie să mai strângă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă