Descoperire arheologică în zona de lărgire a plajelor. Ce se întâmplă acum cu proiectul

2 luni in urmă 1

Descoperire arheologica in zona de largire a plajelorDescoperire arheologica in zona de largire a plajelor

Apar din ce în ce mai multe impedimente pentru proiectul de lărgire a plajelor din Constanța. Procurorii DNA au găsit o construcție de lemn, posibil epavă antică, în zona de excavare a nisipului. Asta după ce în luna ianuarie, procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru a verifica modul în care se fac excavările în zonele cu posibile situri arheologice.

MARŢI, 02 MARTIE 2021, 10:56

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Construcția îngropată aproape în totalitate în nisip a fost localizată la aproximativ două mile în larg, în zona cuprinsă între Plaja Modern și Trei Papuci, la 25 de metri adâncime. Direcția Județeană de Cultură a primit o solicitare din partea DNA Constanța, prin care procurorii cer instituției să conserve în sit zona în care au fost descoperite bucățile lemnoase.

O bucată desprinsă din construcție a fost prelevată și urmează a fi trimisă la analize, pentru a fi stabilită epoca din care provin fragmentele lemnoase. Lucrările de lărgire a plajelor din Mamaia au fost blocate.

DNA Constanța a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor în etapa a doua a proiectului în valoare de peste 750 de milioane de euro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă