Descoperire arheologica importanta: o bucata de pergament biblic veche de 2.000 de ani, descoperita in Israel

3 săptămâni in urmă 1

O bucata de pergament biblic, veche de aproximativ 2000 de ani, a fost descoperit recent in Israel. Textul este scris in greaca si este un pasaj din Vechiul Testament.

Descoperirea a fost facuta langa Marea Moarta, in rezervatia naturala de la Nahal Ever. Este vorba despre un text din Vechiul Testament, potrivit francetvinfor.fr, citat de news.ro.
Arheologii israelieni au explorat zeci de grote. Ei au gasit recent o comoara inestimabila, nu mai mare de un timbru postal: un fragment de pergament, care dateaza de acum 2000 de ani.

Textul este scris in greaca, dar cuvantul "dumnezeu" apare aici in ebraica veche. Este un pasaj din Vechiul Testament.

"Sunt fragmente dintr-un manuscris din care am descoperit bucati in anii 1950 si la incepul anilor 1960", a explicat Oren Ableman, specialist in manuscrise.

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă