Descinderi ale Poliției germane la proprietățile unui dintre oligarhii favoriți ai lui Vladimir Putin

6 zile in urmă 29

Poliția germană a făcut miercuri percheziții la proprietățile din Bavaria ale lui Alisher Usmanov, unul dintre „oligarhii favoriți ai lui Putin”, conform Reuters și Bild. Oligarhul rus, a cărui avere netă a fost estimată la 14,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, se află pe lista sancțiunilor impuse de Occident în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Aliser UsmanovFoto: kremlin.ru

Bild scrie că Usmanov are trei proprietăți de lux în Tegernsee, oraș din Bavaria, pe care le-ar fi cumpărat cu 21 de milioane de euro. În martie, Usmanov a fugit din Tegernsee în Uzbekistan, iar bunurile și proprietățile sale din UE au fost înghețate.

Procurorul de stat din München a spus că au avut loc descinderi la reședința unui cetățean rus și a altor patru suspecți, iar autoritățile au percheziționat 24 de proprietăți din patru land, inclusiv Bavaria, în operațiune fiind implicați 250 de ofițeri. Procurorul a mai spus că cetățeanul rus vizat este suspectat că ar fi însărcinat o companie de securitate să îi monitorizeze proprietățile din Bavaria chiar și după ce el a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. Prin plățile făcute către această fiemă, el ar fi încălcat interdicțiile impuse de Occident, scrie Reuters.

Presa germană scrie că cetățeanul rus vizat este oligarhul Alisher Usmanov, cu afaceri în diverse sectoare și cu o avere netă de 14,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Usmanov, de origine uzbecă, a fost supus unei înghețări a activelor și unei interdicții de călătorie în UE de la sfârșitul lunii februarie, după ce Rusia a invadat Ucraina. Sancțiunile au venit după ce blocul comunitar l-a identificat ca fiind unul dintre „oligarhii favoriți ai lui Putin”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă