Deschiderea sezonului moto, marcată la Baia Mare cu o paradă de zile mari

2 săptămâni in urmă 114

De Simona Vasiac.
Publicat: 25.04.2021, 09:08.
Actualizat: 25.04.2021, 09:08

Motoare turate la maxim și adrenalină pe două roți. A fost atmosfera care a marcat deschiderea unui nou sezon moto. Evenimentul, care a avut loc în Baia Mare, a fost unul mult așteptat, mai ales după un an plin de restricții.

Motociclismul, o pasiune costisitoare

Motocicliştii au luat cu asalt străzile din Baia Mare

  • Motociclişti din toată ţara s-au reunit la Baia Mare.

Zeci de motociclişti din Baia Mare și-au dat întâlnire în Centrul Vechi al orașului, unde a avut loc deschiderea sezonului moto. Printre participanţi s-a aflat și Călin. De profesie avocat, acesta a investit în pasiunea sa pentru motociclete. Și chiar dacă plăcerea pentru bijuteria pe două roți este una costisitoare, senzaţia de libertate pe care i-o dă motorul
este de neprețuit.

Călin Herţa, motociclist: Îmi place viteza, dar România nu îţi permite, nu avem acele poligoane care să ne permită să simţim ce înseamnă viteza într-o roată spate a unei motociclete.

Pasiunea pentru motociclete nu o au doar bărbaţii.

Motocicliştii, paradă pe arterele din Baia Mare

Cezara, motociclistă: Mi se pare o normalitate. Avem aceleaşi drepturi, nu? Nu mi se pare greu să mânuiesc o motocicletă, chiar deloc.

Răzvan, motociclist: Ce inspiră motorul ? Libertate e cuvântul cel mai presus şi acum, în pandemie, putem să ne întâlnim. Purtam măşti, avem căşti, deci e frumos.

Deschiderea sezonului moto a avut și o latură de conștientizare. Motocicliștii au vrut să atragă atenția că și ei sunt participanţi la trafic şi le cer şoferilor să îi protejeze pe şosele.

Raul Silaghi, organizator: Această campanie este una importantă având în vedere că mai există astăzi accidente în care sunt implicaţi motociclişti. După atâta perioadă, aşa îndelungată de necirculat pe drumuri, s-au dozobişnuit probabil şi şoferii şi motocicliştii să ţină cont unii de alţii.

Deschiderea sezonului moto s-a încheiat cu o paradă pe principalele artere din municipiul Baia Mare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă