Deschiderea școlilor și grădinițelor se face indiferent de incidența la nivel de localitate, când cel puțin 60% din angajații școlii sunt vaccinați. Cîmpeanu: Singurul criteriu care se adaugă ordinului comun e rata de vaccinare din școală

1 lună in urmă 36

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/09/0dbb0e61-791c-4dfc-b128-f9a2f85d2a2f-1.jpeg
Luni se deschid fizic școlile și grădinițele de stat și private cu cel puțin 60% dintre angajați vaccinați, fără să mai conteze rata de infectare din localitate. Ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că rata de infectare din localitate nu este luată în calcul încă de la 1 octombrie.

„Singurul criteriu care se adaugă în ordinul comun Educație-Sănătate este rata de vaccinare în școală. Decuplarea funcționării școlilor de rata de incidență din localitate s-a făcut la 1 oct, prin ordinul comun 5338/1 oct 2021″, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

În total, 54% din școli aveau săptămâna trecută, vineri, 29 octombrie, o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului, a mai precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, ministerul centralizează date la zi de la fiecare inspectorat școlar în parte pentru a avea o situație actualizată până luni.

De asemenea, și Edupedu.ro a solicitat la toate inspectoratele școlare din țară datele privind vaccinarea în rândul personalului angajat în școli, iar informațiile primite până acum le puteți accesa aici – LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”. Regula este valabilă și pentru grădinițe de stat și cele private, mai multe detalii aici.

Articolul Deschiderea școlilor și grădinițelor se face indiferent de incidența la nivel de localitate, când cel puțin 60% din angajații școlii sunt vaccinați. Cîmpeanu: Singurul criteriu care se adaugă ordinului comun e rata de vaccinare din școală apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă