Derby-ul Steaua – Dinamo s-a mutat pe luciul apei! Protagoniste, cele mai bune prietene, Ancuța Bodnar și Simona Radiș | SPECIAL

1 săptămână in urmă 26

Loturile naționale de canotaj ale României, feminin și masculin, s-au întors de aproape o lună la antrenamente în baza de la Snagov.

Simona Radiș, campioană olimpică la Tokyo, alături de buna ei prietenă, Ancuța Bodnar, a povestit pentru Prosport cum a decurs această prima etapă de pregătire dar și ce va urma.

România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).

Derby-ul Steaua – Dinamo s-a mutat pe luciul apei! Protagoniste, cele mai bune prietene, Ancuța Bodnar și Simona Radiș | SPECIAL

Cele trei medalii ale lotului condus de antrenorul italian Antonio Colamonici au fost obţinute de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş – aur la dublu vâsle feminin; Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – argint la patru rame masculin; Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin.

„Când am revenit în baza de la Snagov pot spune că eram deja acomodate cu efortul. Începusem pregătirea de acasă, așa că nu ne-a fost foarte greu. Am început destul de repede să urcăm în intensitate.

Pe apă am ieșit deocamdată doar în simplu. Încă nu am tras din nou alături de Ancuța. Dar suntem amândouă în grupa de pregătire așa că ne îndemnăm una pe cealaltă. E așa ca o concurență. Un meci Steaua – Dinamo pe apă. Într-o zi câștig eu, în altă zi câștiga ea.

Important e că avem amândouă chef de antrenament și dorința de a scoate din nou performanțe foarte bune.

Chiar vorbeam cu Ancuța și ne-am spus că de-acum luăm totul de la zero pentru Paris 2024. Medaliile de la Tokyo sunt istorie. Acum am început munca pentru Paris”, ne-a precizat Simona Radis.

O săptămână de pregătire acasă!

Din data de 24 noiembrie componenții celor două loturi vor pleca timp de o săptămână acasă. „Vom avea câte un singur antrenament pe zi. Eu am decis să rămân aici, în bază, deoarece mai am unele probleme de rezolvat. Mă voi antrena în sala de la Snagov”, a mai spus campioana olimpică de la Tokyo.

Cu 4 medalii, 1 de aur şi 3 de argint, România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

The post Derby-ul Steaua – Dinamo s-a mutat pe luciul apei! Protagoniste, cele mai bune prietene, Ancuța Bodnar și Simona Radiș | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă