Deputatul USR Stelian Ion îi cere candidatului PNL să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța după ce jurnaliștii au dezvăluit o serie de tranzacții imobiliare făcute de Vergil Chițac

5 luni in urmă 35

Deputatul USR Stelian Ion, candidatul alianței USR PLUS la Primăria Constanța, i-a cerut public candidatului PNL retragerea din cursa pentru Primăria Constanța, după ce presa locală a dezvăluit o serie de tranzacții imobiliare pe care Vergil Chițac și soția sa le-au făcut în ultimii ani și care nu erau cunoscute publicului până acum.

”Modul în care un candidat la primărie și-a construit averea și parcursul politic reprezintă o chestiune de interes public. Constănțenii au dreptul să știe, iar domnul Chițac are obligația să le ofere explicații și documente legate de felul în care a reușit să tranzacționeze imobilele și sumele de bani uriașe despre care a relatat presa. Faptul că domnul Vergil Chițac refuză să răspundă clar acestor acuzații, aruncând discuția în derizoriu, este o sfidare la adresa electoratului. E momentul ca domnul Chițac să dea dovadă de onoarea militară pe care o invocă atât de des în discursurile sale și să facă stânga-mprejur. Nu este demn de această candidatură”, a declarat Stelian Ion într-o conferință de presă. ”Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deși fiind cadru militar nu avea voie să desfășoare astfel de activități. Candidatul PNL a divorțat în mod fictiv de soția sa pentru a derula tranzacțiile imobiliare în numele ei și a vândut și cumpărat nu mai puțin de 14 proprietăți, care i-au adus un profit de jumătate de milion de euro”, a mai declarat Stelian Ion, care se va confrunta în 27 septembrie cu Vergil Chițac (PNL) și Decebal Făgădău (primar în funcție, PSD) pentru Primăria Constanța.

Contactat de presă, Vergil Chițac a refuzat să facă declarații despre tranzacțiile imobiliare pe care acesta le-a făcut de-a lungul anilor și nu a infirmat sau confirmat profitul de 500.000 de euro despre care au scris jurnaliștii locali.

Tensiunile dintre PNL și USR Constanța s-au ascuțit după ce oferta politică a liberalilor pentru useriști nu a lăsat loc de negociere nici pentru primărie, nici pentru consiliul județean: PNL a cerut USR ca la ambele instituții să fie susținuți candidații liberali, fapt care nu a fost acceptat de USR.

sursa foto: Info Sud-Est

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă