Deputatul USR Cristian Seidler la Antena 3: Sunteți sigur că vreți să vorbiți de informatori? Vorbiți de funie în casa spânzuratului

3 săptămâni in urmă 47

Deputatul USR Cristian Seidler a fost scos miercuri dintr-o emisiune la Antena 3 după ce a făcut aluzie la relația cu Securitatea a lui Dan Voiculescu, fondatorul postului.

Seidler, invitat în emisiune prin telefon, a avut un schimb de replici cu un invitat în studio pe tema informatorilor la DNA, moment în care Seidler i-a spus acestuia: ”Sunteți sigur că vreți să vorbiți de informatori? Vorbiți de funie în casa spânzuratului”.

În acel moment, moderatoarea Oana Stancu l-a întrerupt și i-a spus că pot discuta despre informatori și a invocat numele lui Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu. La câteva momente, Oana Stancu i-a urat lui Seidler ”o zi bună” și i-a tăiat legătura.

În 2011, decizia CNSAS prin care Voiculescu a fost dovedit drept colaborator al Securității a rămas definitivă în urma unei decizii a Curții Supreme. Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. În 1973 a fost recrutat în rețeaua Direcția a III-a unde i s-a dat numele de cod „Felix” și timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinătate și cetățeni străini cu care a avut contact.

În 2019, deputatul PNL Pavel Popescu a avut o ieșire similară în platoul Antenei 3.

Foto: Cristian Seidler / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă