Deputatul PSD Marius Budăi: ”Nu renunțăm la majorările veniturilor. Noi avem soluția, după întâlnirea finanțiștilor veți afla și sursa de finanțare”

2 săptămâni in urmă 21

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat, joi, la ieșirea de la discuțiile cu PNL pe tema creșterii pensiilor, alocațiilor și salariilor că social-democrații au o soluție care va fi prezentată după discuția cu finanțiștii celor două partide.

Budăi a mai spus că PSD nu va renunța la majorarea veniturilor, iar procentul de creștere a pensiilor pe care social-democrații îl susțin este de 11%, pentru ”a apăra puterea de cumpărare” a seniorilor.

Deputatul PSD a spus că împreună cu liberalii au ajuns la un acord:

  • ”Am ajuns de acord că trebuie să majorăm pensiile și salariile oamenilor. Urmează întâlnire pentru impactul bugetar. Noi am propus 11%, am justificat de ce, am făcut acel calcul cu inflația. Noi avem soluția, sursa, dar după întâlnirea finanțiștilor din PSD și PNL veți afla și sursa de finanțare. PSD nu renunță la aceste majorări. Noi vom arăta că sunt soluții. Concluzia a fost că vor urma discuțiile cu finanțiștii după care discuția politică și veți afla. Procentul pentru pensii e între 6 și 12%, noi am justificat de ce am venit cu 11% și nu este pentru a-i îmbogăți pe părinții și bunicii noștri, ci pentru a-i apăra cât de cât de creșterile din ultima vreme. Trebuie să înțelegeți că nu sunt majorări pe care PSD le dorește de dragul de a le dori. Vedem cu toții când mergem la piață, când ne vin facturile de probleme sunt”, a declarat Marius Budăi după întâlnirea cu PNL.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă